I dag har Sør-Trøndelag Røde Kors ingen skader å melde om. Påsken er på hell og utfarten er erstattet med innfart. Det er fortsatt hardt føre i distriktet, og været er også i dag på vår side, skriver Røde Kors i en pressemelding som også oppsummerer påsken.

- I skrivende stund har vi i Røde Kors Hjelpekorps i Sør Trøndelag vært ute på 36 oppdrag for å assistere påsketurister.

- Vi fått rapportert inn 38 skader i distriktet iløpet av påsken. Det innebærer 1 skader i anlegg og 37 skader i terreng.

- Dette er flere skader enn tidligere år.

- Været har vært fint stort sett hele påsken, men startet litt trått med snøbyger. Fra mandag skiftet været om til strålende sol og utfarten i distriktet økte betraktelig.

- Føret har vært hardt, men med mye løssnø under. Snømengdene i år har nok gjort dette til en tradisjonell fjellpåske. En liten demper på påskegleden har vært skredfaren, og det har gått skred i distriktet.

- Til tross for den store skredfaren i distriktet har Røde Kors Hjelpekorps i Sør-Trøndelag ikke vært i aksjon i et skred denne påsken.  Dette vitner om at påsketuristene har tatt til seg advarslene som har kommet iløpet av påsken om å holde seg til skiløypene, og å se opp for skredfarlig terreng.

Vi har hatt fint vær i påsken, men det er viktig å huske på at i fjellet kan været snu kjapt, slik at fint vær er ingen unnskyldning til ikke å pakke med seg niste og varme klær.

Også i år er Hjelpekorpset i Sør-Trøndelag Røde Kors i forhøyet påskeberedskap for å trygge både innbyggere og turister i fjell og by. På 8 hytter/depot og med 10 hjemmevakter er våre 18 korps i beredskap med over 60 godkjente og godt trente frivillige påsken 2018.

Nasjonalt er 1200 hjelpekorpsere i påskeberedskap på 150 vaktstasjoner over hele Norge.