– Korona vil nok komme i bølger i årene fremover, vi er heldige som får vaksine, sier Vigdis Lauritzen Thun, smittefaglig ansvarlig i Oppdal Kommune.

Torsdag formiddag blir det tilbud om vaksine for de som er 75 år og eldre, i Oppdal Kulturhus. Dette blir for mange en dose fem, en oppfriskningsdose av koronavaksinen.

– Helsemyndighetene ønsker at denne gruppa tar dosen nå, og dose seks i november samtidig med influensavaksina, sier Lauritzen Thun til Radio E6.

Det er fordi myndighetene mener det vil komme bølger med korona i sommer og i høst. Aldersgruppen over 75 år er ei risikogruppe som kan bli alvorlig syke av korona.

Dette gjelder en stor gruppe mennesker i Oppdal, og så mange som rundt 800 stykker er velkomne denne dagen. Og de må møte opp selv:

– Ingen blir innkalt, så ingen har time for vaksinering. Det er bare å møte opp, og det koster ingenting, sier Lauritzen Thun.

Samme prosedyre

Det vil være parkeringsvakter på plass og folk som hjelper til, slik som tidligere.

– Vi bistår for å hjelpe folk inn og ut av kulturhuset, vi har rullestoler og mye folk som hjelper til, sier Lauritzen Thun.

– Vi åpner også opp for andre grupper som har behov for vaksine. Eller den som mangler dose fire, sier Lauritzen Thun.

Passer det ikke på torsdag, er det mulighet å få vaksine på apoteket. Det koster heller ingenting.

Det er bestemt at det skal gå seks måneder mellom hver oppfriskingsdose. Dermed blir neste vaksineringsrunde i november.