Ingvill Dalseg (H) avviser påstander fra Kristian Torve (Ap) om at Høyre har brutt valgløftene sine om å sørge for ny E6 fra Ulsberg til Trondheim innen syv år etter at de kom til makta.

- Dette blir politikerprat, men vi sa vi skulle jobbe for å få ny E6 på plass innen syv år, vi har ikke garantert det, forteller Dalseg til Opdalingen.

Navlebeskuende

- Dersom man er navlebeskuende og bare ser på Oppdal og Rennebu for seg, kan jeg skjønne at man blir frustrert. Vi skulle alle helst sett at den nye E6-strekningen nordover fra Ulsberg kommer på plass så fort som mulig, innrømmer Dalseg.

- Men dersom man ser helheten så ser man også at man nå får mye mer vei enn det noengang har vært gitt løfte om, understreker varaordføreren fra Oppdal.

- Nå er Nye Veier på plass, det er bevilget penger til E6 både nord og sør for Trondheim, og nå må vi heller jobbe sammen for å få den delen av E6 vi synes er viktigst så høyt opp på prioriteringslista som mulig.

Dalseg forteller at Nye Veier i sine beregninger og i dagens prioriteringer ikke har tatt høyde for næringstrafikk, noe som er et av kriteriene som skal legges til grunn når veistrekninger skal prioriteres. I neste omgang gir dette håp for E6 sør for Trondheim, men hun påpeker at det også nord for Trondheim er stor næringstrafikk.

- Prioriteringene skal tas opp til vurdering hvert halvår, og neste gang det skjer er til sommeren. I stedet for å klage på at Høyre ikke holder sine valgløfter bør Kristian Torve og alle andre i Trøndelag jobbe for at E6 sør for Trondheim blir flyttet oppover på prioriteringslista, mener Dalseg.

- Nå må vi bruke tida og handlingsrommet til å jobbe for samme mål, nemlig at E6 sør for Trondheim skal oppgraderes så fort som mulig.

Ønsker nasjonal handlingsplan

Dalseg mener at man bør ha en nasjonal handlingsplan for nasjonale transportårer. Hun bruker E6-byggingen gjennom Oppdal som et eksempel på hvor ille det kan gå når lokale politikere får for stor innflytelse på viktige nasjonale veistrekninger.

- Det viktigste for våre hovedfartsårer er at vi skal komme fort og trygt fram. Det å legge E6 gjennom sentrum med tre rundtkjøringer blir da helt feil, det er jo en ikke vet om en skal le eller gråte, sier høyrepolitikeren.

- Det å legge E6 gjennom et sentrum som forhåpentligvis skal vokse og fortettes enda mer er helt feil. Og det blir jo ikke akkurat bedre av at man i tillegg legger inn tre rundkjøring på den korte strekningen. Men, når det er sagt så er det ikke dette vi må fokusere på. Denne delen av E6 er utbedret, nå må alle gode krefter, politikere og fagfolk jobbe for at strekningen Ulsberg - Trondheim blir utbedret, understreker Dalseg.