Rektor ved Oppdal videregående skole, Torkild Svorkmo-Lundberg, er fullt klar over utfordringene knyttet til meldings-appen «Jodel».

– Dette er selvfølgelig ikke greit. For det første synes jeg at det er en merkelig tjeneste. Anonyme apper oppfordrer nærmest til å legge ut meldinger man ikke tør å stå inne for, sier Svorkmo-Lundberg.

– Meldingene kan få store konsekvenser for de det gjelder. Det er lett for avsender å holde seg skjult. Det er nok enklere å se hvem som blir skrevet om, selv om meldingen er anonymisert, legger han til.

Kontakt med elevrådet

Rektoren har vært i kontakt med elevrådet på skolen, som kan bekrefte at digital mobbing forekommer på Jodel.

– Vi har diskutert dette både med elevrådet og ledergruppen, og ble enige om å laste ned appen selv, slik at vi kan følge med på hva som skriver, forteller han.

– Komplisert sak

Svorkmo-Lundberg sier at det er en vanskelig sak å ta tak i for skolen på egen hånd.

– Vi skal prøve å gjøre vårt beste til at problemet i hvert fall ikke eskalerer. Men det er en komplisert sak, sier rektoren og legger til at han har løpende kontakt med elevrådet.

Ifølge rektoren er ikke appen et stort problem i skolehverdagen, men på fritiden.

– Elevrådet forteller at det er mest aktivitet utenfor skoletid. Spesielt i helger og ferier. Nå i jula skal det visst ha kommet flere hatefulle ytringer. forteller Svorkmo-Lundberg.