Kvinnen er tiltalt etter straffelovens paragraf 222 som som kommer til anvendelse når en person har gitt uriktig opplysninger til retten, politiet eller annen offentlig myndighet, ved å fabrikere eller gjennom annen adferd å ha skapt et uriktg grunnlag for straffeansvar og derved pådratt noen andre en siktelse eller domfellelse.

Kvinnen som er i 20-årene skal i fjor sommer ha opplyst til politiet i Trondheim at hun hadde vært sammen med en ukjent mann utenfor Nidarosdomen. Vedkommende skal ha dyttet henne overende og mot hennes vilje ført én eller flere fingre inn i hennes skjede.

Hun gjentok denne forklaringen i alt tre ganger, men politiets etterforskning og etterhvert hennes egne forklaringer førte til at det ble klart at de beskrevne overgrepet, voldtekten, ikke hadde funnet sted.

Kvinnens forklaring førte til at en mann ble siktet og pågrepet av politiet. I tiltalebeslutningen fra Sør-Trøndelag tingrett tas det forbehold om at det kan bli lagt den påstand om erstatning og oppreisning til mannen.

Den unge oppdalskvinnen må møte i tingretten i løpet av høsten.