SPÆLA: – Både vi og fylkesmannen i Møre og Romsdal mistenker at det kan være den samme bjørnen. Da ønsker vi ikke at kommune- og fylkesgrensen skal være en barriere, sier Kjell Vidar Seljevoll hos fylkesmannen i Sør-Trøndelag.

Selv om det er vurderinger som skal gjøres, bekrefter han at de ikke tenker seg lenge om når det kommer meldinger om bjørnetap i dette området.

– I Oppdal er det så stor tetthet av sau at det blir aksjonert ganske raskt.

Fellingstillatelsen varer fram til femte august. Skadefellingslaget til SNO, som både har bjørneerfaring og bjørnehunder, er ikke operativt før søndag/mandag. Før den tid vil lokalkjente jegere ut og lete. Også i Sunndal er et fellingslag oppnevnt, men Ulf Lucassen hos fylkesmannen i Møre og Romsdal har frarådd dem å dra ut innen det kommer konkrete spor på deres side.

– Jeg ser ingen grunn til å bruke tid på Grøvudalen uten ferske spor. Det er vanskelig nok å finne bjørn selv om man har sett den. Samtidig ber vi saueeierne om å være på vakt, og si i fra umiddelbart om det er noen tegn til bjørn, sier Lucassen.

Uv setter liten lit til at fellingslaget skal finne bjørnen.

– Det er omtrent umulig å skyte bjørn i Oppdal sommers ti. Da skal du ha flaks, og den må bosette seg. Plutselig er den et helt annet sted; en bjørn har et voldsomt aksjonsområde.

De store nedbørsmengdene vasker bort luktstoff og spor etter bjørnen, men Aalbu greier ikke å dy seg:

– Sporsnø er jo ikke så dumt...