Rema 1000 er nær en etablering på Berkåk

- Vi vil gjerne være med og utvikle Berkåk som handelssted.

Det sier regiondirektør for Midt-Norge i Rema 1000, Vidar Andersen til Opdalingen som en kommentar til at det nå ryktes at dagligvaregiganten er i ferd med å etablere seg i Rennebu.

Vil ta ansvar

Det har lenge vært kjent at Spar Berkåk legger ned driften i begynnelsen av desember, og inntil en ny aktør er på plass, betyr det at Coop har monopol i markedet på Berkåk. Det har Rema 1000 lyst til å gjøre noe med.

- Hvis du er alene, blir du aldri god nok. Vi i Rema tenker langsiktig, og vi har merket oss at Berkåk har en nedgang i dagligvareomsetningen. Denne trenden vil vi være med og snu, og målet er å doble denne i løpet av fem år. Historien viser også at bostedene etableres der det skapes handel, og dette er vår måte og ta ansvar på i Rennebu, sier Andersen.

Kan skje raskt

Når Rema 1000 eventuell vil åpne butikk på Berkåk, kan ikke Andersen si noe om. Men han bekrefter at hvis de klarer å signere en avtale, kan dette skje relativt raskt.

- Vi etablerer oss nå på Støren, og håper at den butikken posisjonerer seg så bra i markedet, at butikken på Berkåk blir selvgående. Vi tenker som sagt langsiktig, og har et sterkt ønske om å styrke Berkåk som handelssted. Når vi eventuelt åpner på Berkåk, er så langt ikke bestemt. Men det kan skje raskt, sier han.

Om de nødvendige avtaler går i boks, lover Vidar Andersen i Rema 1000 kamp om dagligvarekundene i Rennebu fra dag èn. Han trekker frem Remas forretningsidè som grunnpilaren i virksomheten.

- Kunden velger oss fordi vi alltid har laveste pris og varer av høy kvalitet. Disse er produsert og solgt på en ansvarsfull måte, sier Vidar Andersen i Rema 1000.