13. mars i år hadde Kjell Jørstad Braut sin første ordinære arbeidsdag som daglig leder ved Prøven Bil Oppdal. I en pressemelding skriver bilfirmaet at han nå slutter og går tilbake til sin forrige arbeidsgiver, Oppdal kommune, hvor han har hatt permisjonstid.

Jørstad Braut bekrefter til Opdalingen at han skal fortsette i stillingen som rektor ved Lønset og Midtbygda skole. 1. desember slutter han hos forhandleren, og starter mest sannsynlig i skoleverket igjen før jul.

- Jeg takker for tilliten fra Prøven bil da de ansatte meg som daglig leder. Jeg har trivdes godt i jobben. Men da min gamle jobb ble stående ledig fra 1. januar, har jeg i dialog med Oppdal kommune kommet frem til at jeg går tilbake til min gamle jobb, sier han.

- Jeg har kommet frem til at jeg får brukt min kompetanse best her og at jeg har et hjerte for skoleverket som slo sterkere enn jeg hadde trodd, fortsetter Jørstad Braut.

Ser frem til å bli rektor igjen

Jørstad Braut ønsker alle ansatte ved Prøven Bil lykke til videre og han har stor tro på at de skal lykkes godt også i fremtiden.

- De er en fantastisk flott gjeng som jeg har trivdes godt sammen med. Jobben har også gått bra. Men personlig har jeg kommet frem til at dette er riktig valg for meg, forteller han.

- Videre ser jeg frem til å gå tilbake til min gamle jobb, der det nå står spennende utfordringer på tur, både med oppvekstsenter og uteområder som skal komme på plass, sier Jørstad Braut.

Prøven Bil Oppdal skal styres fra Trondheim

I forbindelse med at Jørstad Braut går tilbake til sin forrige jobb, benytter Prøven Bil anledningen til å omstrukturere ledelsen hos forhandleren i Oppdal. Avdelingen vil fremover bli ledet av administrasjonen ved hovedkontoret på Rosten utenfor Trondheim.

- Fokus fremover vil være å videreføre de gode opplevelsene oppdalskundene har hatt i mange tiår. Omstruktureringen får ingen betydning for antall ansatte på salg og ettermarked, skriver selskapet i pressemeldingen.

Konsernet Prøven Bil AS har fem forhandlere i Trøndelag og omsetter årlig for cirka 500 millioner kroner, og sysselsetter 125 årsverk. Konsernet er heleid av Bertel O. Steen AS og administrerende direktør er Lars W. Hoff.