– Om kommunen sier ja så tenker vi å anlegge et område for bobiler, fortalte Siri Mette Furnes til Opdalingen tidlig i desember, da avisa var invitert til å bli med på innsiden av hotellet som var under oppussing før åpning.

Det er et område sør for Oppdal turisthotell som er tenkt benyttet til formålet.

–Nå er vi i gang med en prosess for å få til dette, forteller Furnes.

Dialog med kommunen

– Vi har hatt besøk av ordfører Kirsti Welander, som er positiv til planene våre.

Furnes viser til at hotellet har ferdige fasiliteter med garderobe, toaletter og dusjanlegg med egen inngang på sørsiden, der Friskus treningssenter en gang holdt til.

–Vi har et håp om å få til dette til sommertrafikken, forteller hun.

–Det er ganske enkelt å få til 15 – 20 plasser med litt planering, siden vi allerede har motorvarmekontakter på plassen.

Vil komme hele Oppdal til nytte

Hun viser til den stadig økende turisttrafikken med bobiler, og at bobilturistene fortrinnsvis ønsker å kunne stanse i sentrum.

–Tanken er å få bobilturistene til å bli et døgn eller to ekstra i Oppdal.

–Dette er noe vi har stor tro på, og som vi mener vil komme hele handelsstanden i Oppdal til gode.

–Vi vet at etterspørselen etter oppstillingsplasser for bobiler i sentrum, der det er mulig å koble seg på strøm og med tilgang til dusjanlegg og toaletter, er stor.

Ideell plassering nær E6

–Tanken vår er å utarbeide en informasjonsfolder som alle som sjekker inn på bobilparkeringen vil få utdelt.

–Her vil vi informere bobilturistene om alt det Oppdal kan tilby, for å lokke dem til å bli litt lenger før de kjører videre.

–Se bare på responsen under Fjell- og fårikålfestivalen i høst, der nye grus raskt ble fylt opp med bobiler.

Furnes forteller at bobilfolket har egne kanaler for å finne fram til bobiloppstillingsplasser, og at det derfor ikke vanskelig å markedsføre en slik plass.

I tillegg viser hun til turistkontoret som vil informere om de mulighetene som finnes, og en ideell plassering godt synlig fra E6.