Arbeidene med «slangen» og gangarealene rundt området ved Møllekroen nærmer seg sluttføring, og deler av områdene i sentrum vil bli åpnet opp før den største sommertrafikken setter inn.

–Vi jobber for å kunne åpne mest mulig før 14. juli, forteller prosjektleder Mari Wognild i Oppdal Maskinkompani til Opdalingen.

Hun forteller at asfalt og gangbaneheller i veiene likevel ikke vil bli lagt før i september, og at det foreløpig blir kjøring på grus i kjørefeltet i områdene der biler kan få kjøre på fotgjengernes premisser, såkalt «shared space».

Åpner opp i sommer

– Vi kommer til å intensivere arbeidet i dette området mot feriestart for å redusere ulempene i sentrum, forteller Wognild.

Hun forteller at det også vil bli midlertidig åpnet opp en gangpassasje i området foran Smak og Behag slik at området kan benyttes til uteservering i sommer.

Mari Wognild og Terje Vognild tar Opdalingen med på en runde i anlegget, og utenfor Smak og Behag treffer vi på Gina Schønheyder, som driver Bakeriet SPRØ.

Hun er litt bekymret for at kundene har vanskeligheter med å finne fram.

–Vi har likevel hatt ganske bra besøk til tross for de pågående arbeidene, sier Schønheyder.

Uklarhet rundt nybygg

Wognild forklarer hvordan det blir når alt er ferdig, og at gangpassasjen mellom Shell og resten av sentrum vil bli åpnet i løpet av et par uker.

Det ser Schønheyder fram til, og hun gleder seg til at hele området blir ferdig til høsten.

Noen har også vært bekymret for at det skal bygges på tomtene nær det området som nå igangsettes.

Kommunestyret har sluttet seg rådmannens innstilling om å gi statlige SIVA opsjon på å kjøpe de to tomtene som ligger mellom den nordlige delen av anlegget og den nyopparbeidede parkeringsplassen til Aunasenteret.

Kommunestyrevedtaket betyr at det gjennomføres en taksering av eiendommene på rundt 1300 kvadratmeter ved bruk av to takstmenn. Den høyeste taksten legges til grunn for en eventuell opsjonsavtale med SIVA.

–Det er fortsatt ikke klart når det kan bli byggestart på disse områdene, så det er helt nødvendig at anlegget blir ferdigstilt, sier Wognild.

Området får lysmaster, beplantning, flere trapper og forhøyninger, og som blir flott å bevege seg i sommerstid.

Vi spør Terje Vognild om hvordan han ser for vintervedlikehold og snørydding på området, slik at ikke anlegget blir ødelagt.

–Det er klart at dette blir en utfordring, og det nytter ikke å komme her med store maskiner, forteller han.

Elvepromenaden utsettes

Som et tillegg til selve sentrumsoppbyggingen har Oppdal Maskinkompani opsjon på bygging av gangveien langs Ålma, den såkalte «elvepromenaden».

Her er det fortsatt ikke klart for oppstart på grunn av manglende grunnavtale. Forhandlinger har pågått i lang tid.

–Vi har inngått avtale med Total Autoservice, men vi mangler fortsatt avtale med Snøfugl, forteller saksbehandler Dag H. Gorseth ved tekniske tjenester i Oppdal kommune.

–Vi er fortsatt i forhandlinger, og det er ikke uvanlig at slike grunnerverv tar tid, avslutter Gorseth.

Mari Wognhild kan fortelle at byggingen av gangveien langs Ålma vil bli utsatt til neste år.