Oppdal: Fredag er det premiere på den helt nye animsasjonsfilmen om de to små fyrene Knutsen & Ludvigsen som bor i en tunnel. Sammen med en grevling i taket synger og spiller de.

Kjente norske kjendiser har lagt på stemmer til filmen. John Brungot, Frank Kjosås, Finn Schau, Bjarte Hjelmeland, Sondre Lerche,Trond-Viggo Torgersen, Maj Britt Andersen og Eldar Vågan for å nevne noen.

Med dres­sin og jern­banesvil­ler ifoajeen i Oppdal kulturhus er alt lagt til rette for en herlig filmpremiere!

Nysgjerrig på handlingen?

Alt er som det pleier for disse to bekymringsløse trubadurene,inntil en ung dame plutselig faller av toget - inne i deres tunnel!

Den unge damen er Amanda, datteren til professor Felle, som er tatttil fange av den fæle Rasputin. Rasputin vil tvinge professor Felletil å lage et grusomt serum som gjør mennesker til marionetter.Greier han det, vil han snart ta kontroll over hele verden.

Amandamå redde faren, og tiden er knapp. Knutsen & Ludvigsen er rasktute med å tilby hjelp. Sammen med grevlingen, et hattestativ ogmasse annet nyttig drar de tre av sted på en dresin uten bremser.

Gjennom norsk landskap og kjente låter bærer det mot den hæsligeplassen Bergen, der slaget om verdensherredømme skal stå. Det bliren farefull og fantastisk ferd hvor de på veien møter bl.a.: enuheldig gris, tre nordlandske rappkjefta rotter, Skjelettet ogSpøk-Else fra Hedmarken, og ellers en haug med fillifjoller ogsnørrifjotter.

Vil de rekke å redde professoren i tide? TrøblerKnutsen & Ludvigsen det til for fortvilte Amanda? Er pianoslipstil å spille på? Og hva skjer egentlig med grevlinger som blirspylt ned i do?

Musikalsk roadtrip

Fra regissørene bak "Jul i Flåklypa", "Kurt blirgrusom" og "Pelle Politibil på sporet" kommer denne musikalskeroadtripen av en familiekomedie, som er skrevet av og laget isamarbeid med Knutsen selv, alias Øystein Dolmen.

De kjente Knutsen& Ludvigsen-sangene finner sin plass mellom ville påfunn ogbisarre opplevelser i et rotterace der intet mindre enn jordasskjebne står på spill.