Skogbygg AS har i disse dager inngått forhandleravtale med husprodusenten Overhalla Hus fra Namdalen i Nord-Trøndelag. Det lokale byggefirmaet får dermed ansvaret for distriktet Rennebu, Oppdal, Kvikne og Tynset.

- Vi ønsker oss flere ben å stå på, og har et ønske om å skaffe firmaet flere langsiktige avtaler. I dag går det meste av tiden vår til rehabiliteringsoppdrag, forteller Kristian Sundset i Skogbygg AS til Opdalingen.

Skogbygg ble etablert i 2013 og har siden oppstarten opplevd en jevn og stigende oppdragsmengde. Firmaet har i dag fire ansatte ute på byggeoppdrag, men trenger sårt til flere.

- Ja, vi sliter med bemanningen og har en utfordring med å få tak i kvalifiserte medarbeidere. Er du interessert, er det bare å ta kontakt, sier Sundset og slenger med det inn en aldri så liten stillingsannonse.

Overhalla Hus kan se tilbake på over førti år i bransjen, og har i dag 17 forhandlere spredt omkring i landet. De har imidlertid ambisjoner om ytterligere vekst.

- Målet er 50 forhandlere innen 2020, og nå ønsker vi å sette vårt fotavtrykk i dette området. Vi håper at denne avtalen også er med og løfter Skogbygg, forteller selger Marius Klykken og salgsleder Øyvind Stene som onsdag var på Berkåk for å ferdigstille forhandleravtalen med Skogbygg.

Skogbygg blir forhandler av hus, hytter, driftsbygninger i landbruket og andre næringsbygg som produseres i Overhalla.

- Vi produserer alt fra store næringsbygg til anneks. Blant annet har vi satt opp en masse fjøsbygninger, Overhalla fjøs er nærmest en egen merkevare, sier Stene ubeskjedent.

Det meste av produksjonen er elementproduksjon, og foregår i halll.

- Vi regner som regel med 14 dager utvendig arbeid per hus, resten er innearbeid, forteller representantene fra husprodusenten.