Onsdag ble den lokale delikatessen «Rennebupizza» lansert av Berkåk Veikro. Pizzaen, med ost fra Grindal ysteri og limousinskav fra Trollheim blant ingrediensene, lanseres fordi veikroa ønsker å bruke lokale råvarer der det er mulig.
- Vi har allerede RenneBurger på menyen der vi benytter limousinkjøtt fra Trollheim. Samarbeidet med Trollheim er godt, og noe vi ønsker å utvikle videre, sier daglig leder Anne Karin Nyberg.
- Blåmuggost fra Grindal er godt egnet med en smak som setter en ekstra piff på pizzaen, legger hun til.
I tillegg til ovennevnte, toppes Rennebupizzaen med selvplukkede tyttebær og grønnkål.
- Grønnkål er en god, gammel grønnsak som er stadig mer brukt. Denne håper vi også å kunne skaffe fra lokale leverandører, kanskje Grønt frå Grindal kan bli aktuelle, sier Nyberg.
Den helt ferske varianten er allerede rukket å bli testet av kunder. Ved et bord i restauranten sitter nemlig et par med en nesten oppspist pizza.
- Helt fortreffelig, sier de etter smaksopplevelsen.