For en måned siden vedtok kommunestyret å legge ned Vollan skole. Kommunestyret la ikke bare ned en skole men la også ned kretshuset og samlingspunktet for en rekke lag og foreninger og andre brukere av lokalene på Vollan. Dette ble knapt nok nevnt i debatten og heller ikke i nedleggingsvedtaket.

Vi ser nå at kommunen er opptatt av å kvitte seg med lokalene på Vollan raskest mulig og fraskriver seg samtidig det meste av ansvaret for å sikre Vollan som kretshus i framtida.

5.mars inviteres kommunestyret til å legge ut alle lokalene på Vollan for salg til høystbydende, riktignok med et vilkår om at «Kommunestyret ber Rådmannen sørge for at det inngås avtale mellom ny eier og Vollan Krets om bruk av skolebygningen, p-plasser, baneanlegg mv. før kontrakt mellom ny eier og Oppdal kommune undertegnes» (sitat fra Rådmannens tilråding til kommunestyret).

Lag og foreninger med tilknytning til Vollan har i brev til kommunen tidligere forutsatt at Oppdal kommune ved salg av lokalene sørger for å avtalefeste at vi får bruke lokalene på lik linje og samme vilkår som i dag også i framtida. Rådmannen skriver i sin vurdering til kommunestyret at «Rådmannen mener det er vanskelig for Oppdal kommune som selger å sette detaljerte vilkår om at «kretsen» skal fortsette sin bruk på samme måte som frem til nå. Rådmannen mener at ny eier selv må avklare med «kretsen» om bruk av arealene og på hvilke vilkår dette skal skje (vår utheving). Rådmannen kan derimot sørge for at en slik avklaring om sambruk blir gjennomført»

Dette opplever vi som ren ansvarsfraskriving fra Oppdal kommune sin side. Lag og foreninger blir på denne måten helt prisgitt velvillighet, planer for lokalene og økonomisk evne og vilje til framtidig eier både med hensyn til omfang av bruken og økonomiske vilkår.

Med et åpent salg vet vi ingenting om kjøpers planer for lokalene er mulig å kombinere med vårt behov på en god måte. Vi krever derfor at kommunestyret setter vilkår for salg av lokalene det som vi tidligere har forutsatt i brev til kommunen.

Lag og foreninger med tilknytning til Vollan gir uttrykk for at uten Vollan som kretshus også i framtida så vil det ikke lenger være grunnlag for aktiviteten som disse driver. Dette er dessverre et realistisk framtidsbilde ettersom vi ikke har andre lokaler i kretsen enn lokalene på Vollan.

Rådmannen har naturligvis et poeng i at et slikt vilkår vil kunne ha en viss negativ betydning for prisen som en kjøper er villig til å by for lokalene på Vollan.

Dette må kommunestyret vurdere opp mot verdien det har for Oppdal at aktiviteten som lag, foreninger og andre brukere kan fortsette også i framtida!