Trener Pål Morten Fossen for Oppdals A-lag er godt fornøyd med mandagens kamp mot Leik 2 på Korsvegen Kunstgress.

Det var aldri tvil om hvem som kom til å hente med seg tre poeng i dette oppgjøret, men ofte kan det bli litt uryddig spill når man møter et lag som er mye dårligere enn en selv.

Oppdalslaget startet kampen med i overkant høy energi, høye skuldre og høye forventninger. Når alt skal gå fort og lett, så blir det ofte ikke slik, og selv om Oppdal gikk til pause med 3-0 så var dette mindre enn man kunne forvente med så stor forskjell på lagene.

I pausen tok gutta en alvorsprat i garderoben, og bestemte seg for å tørre og ta mer kontroll på kampen, føre mer av spillet på motstandernes banehalvdel og spille mer kontrollert.

Den nye taktikken ga resultater, det ble seks nye mål i 2. omgang, selv om det ene målet ble registrert som selvmål fordi ballen touchet en Leik-spiller før den gikk i mål.

Marius Røhjell scoret 3 mål, Arvid Andersson 2 og Christian Myrhaug, Ahmad Husain Alkhalaf og Didrik Schønheyer sørget for ett mål hver. Det 9. målet i 64. spilleminutt ble som kjent registrert som selvmål.

Det ene målet Leik 2 kunne notere seg kom etter et straffespark i 72. spilleminutt. Som de fleste straffespark var også dette en unødvendig sjanse å gi motstanderen, men trener Pål Morten Fossen mener situasjonen var vanskelig og uavklart og at straffesparket for så vidt kom som et resultat av det.

Etter en tøff seriestart ser ting nå mye lysere ut for Oppdal. Den forrige hjemmekampen endte uavgjort, men etter godt og underholdende spill fra laget.

Dette var også første gang laget stilte til kampstart uten juniorspillere, og Fossen kan fortelle at det er godt oppmøte på trening og man nå er i stand til å stille en bra stall med seniorspillere.

Neste kamp spilles førstkommende mandag hjemme mot Klæbu. Klæbu ligger i dag på en 7. plass på tabellen, mens Oppdal ligger på en trivelig 4. plass. Begge lagene har spilt tre kamper, men Oppdal stiller med +6 mål i målforskjell, Klæbu stiller med -8. Klæbu har tapt to kamper, Oppdal en.

Det kan med andre ord bli en både spennende og underholdende hjemmekamp og Fossen håper at man denne gangen kan vise at man både kan spille god fotball og score såpass med mål at man vinner kampen.