Det blir lag både for J16, J14, J12, J10 og G10, forteller leder for håndballstyret Anita Bjørgen til Opdalingen.

I tillegg blir det treninger for rekrutter slik at de aller minste også får prøve seg på håndballbanen. Her spilles det ikke kamper, men det legges desto større vekt på mestring og spilleglede.

Samarbeid

I klassen J16 har man fått til et samarbeid med Rennebu IL slik at spillere både fra Oppdal og Rennebu deltar på laget. Her trenes det både i Rennebuhallen og Oppdal idrettshall.

Anita Bjørgen forteller at det er en stigende interesse for håndballsporten i Oppdal.

- Det er spesielt moro å se at det er så mange som deltar på rekruttreningene og at de aller yngste blir med, forteller Anita, samtidig som hun synes det er stas at man også har fått til samarbeid med Rennebu slik at også de litt eldre får spille på lag.

Håndballgruppa har klart å skaffe trenere til alle lagene; Arnt Hove, Rolf Kristian Mathisen, Camilla Glorud, Cecilie Nitter og Kjetil Sandsten har sagt ja til å stille opp for håndballen i Oppdal.

Artig på banen

- Vi kommer først og fremst til å fokusere på å ha det artig på banen, forteller Arnt Hove, og får støtte fra de andre trenerne. Her skal det bygges både spilleforståelse, lagånd og ferdigheter, samt at man skal få kjenne på dette med samhold og gjøre hverandre gode.

Til helga er det kick-off i idrettshallen, der det blir forskjellige aktiviteter og ballek. Den profilerte håndballtreneren Zarko kommer fra Tynset og skal inspirere både spillere og trenere.

- På søndag ønsker vi både gamle og nye spillere velkommen til en trivelig dag i idrettshallen. Det er fullt mulig å stikke innom for å se om dette er en idrett man har lyst å prøve seg på eller om man spilt håndball før og kanskje har lyst til å prøve seg igjen, inviterer Anita.