I en pressemelding opplyser Norges skiforbund at langrennsløper Kari Øyre Slind har skadet seg. Ifølge landslagslege for Kvinner Elite, Christine Holm Moseid, har oppdalsjenta fått en belastningsskade i venstre stortå.

– Dette er jo rett og slett veldig dårlig timing, men jeg trener alternativt og håper at tiden går fort frem til at jeg får ski på beina igjen, sier Kari Øyre Slind.

Landslagstrener Roar Hjelmeset sier dette om skaden til Øyre Slind.

– Kari trener tilpasset i ukene fremover, men vil nok ikke være klar for sesongstart før WC Lillehammer, sier Hjelmeset.

Verdenscupen i langrenn starter i Kuusamo i Finland 24. november. Helga før er det sesongåpningen på Beitostølen, og den mister hun også.

Til Adresseavisen forteller Øyre Slind at hun blir værende i Oppdal den kommende tiden.

– Det blir litt sykling og staking i knestående på treningsrommet. Jeg har fått låne en stakekjelke som jeg skal bruke fra neste uke. I tillegg blir det svømmetrening. Jeg må prøve å få tiden til å gå, sier langrennsløperen.

Øyre Slind forteller også at OL nå er i ferd med å bli en fjern drøm. Før hun fikk skaden i tåa gikk hun dessuten på en smell under et høydeopphold i august.

– Jeg blir litt kritisk til høydetrening når dette skjer to år på rad. Jeg tror i utgangspunktet at alle har godt av høydetrening, men jeg har ikke knekt koden, sier hun til regionavisa.