Det manglet ikke på dramatikk da Rennebu og Leik onsdag kveld møttes til kvartfinale i kampen om kretsmesterskapet i 6. divisjon.

Flere gule kort, en utvisning, ekstraomganger og til slutt straffesparkkonkurranse var noen av ingrediensene et hundretalls neglebitende (og da tenker vi ikke først og fremst på den kjølige værtypen) publikummere måtte tåle, før keeper Tormod Johnson Eggan reddet Leiks fjerde straffe, og med det avgjorde kampen i hjemmelagets favør.

Kveldens helt ble overfalt av elleville medspillere etter redningen, og da han tilsynelatende kom uskadd frem fra hopen som lå over ham, var det en fornøyd sisteskanse som pratet med Opdalingen.

- Jeg prøvde å analysere hvilken type spiller som tar straffesparket, og jeg bestemte meg på forhånd hvilket hjørne jeg skulle satse på. Det er ganske tøft å være den som avgjør etter en sånn tett kamp, gliser han.

For tett ble det. Leik kom best i gang, Rennebus spillere virket litt nervøse i starten. Etter en shaky start, var det likevel hjemmelaget som tok ledelsen. Ti minutter var spilt da Ole Gunnes slo frisparket som gikk forbi samtlige spillere i feltet og inn bak en forfjamset keeper.

Stillingen holdt seg til pause, men allerede fem minutter etter hvilen løp Leiks spiller gjennom Rennebus forsvar og satte inn utligningen. Resten av kampen ble tett og intens, en skikkelig cup-kamp verdig.

Begge lagene var tydeligvis innstilt på å vinne kampen, og de spilte også i utgangspunktet nokså lik type fotball. Trener Olav Stavne var nesten like sliten som spillerne etter den tøffe bataljen, og han oppsummerer kampen slik;

- Vi blir utfordret til gangs i starten, og virket ikke helt komfortable. Målet var selvsagt gull verdt, og vi fikk etter hvert store rom, som vi desverre ikke klarte å utnytte. At vi ikke slipper inn mål på dødball er nesten et under, for dem var det mange av. Dette ble mer en fotballkamp enn vi har vært vant til i år, dette var nokså like lag som ønsket det samme. Jeg synes det er imponerende at vi var best i 2. ekstraomgang, etter å ha spilt med ti mann så lenge, sier han.

Kvarteret før andre omgang var over, ble Marius Sæther Flå utvist etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort i kampen. Veteranstopperen var ikke helt enig i dommerens vurderinger.

- Kampen var tett, men på ingen måte stygg. Forseelsene kvalifiserte seg kanskje til et kvart gult kort til sammen, sa en ordknapp midtstopper etter å ha tuslet av banen.

Ekstraomgangene ebbet altså ut, uten at noen av lagene maktet å finne nettmaskene flere ganger. Dermed ble det straffesparkkonkurranse, der hjemmelagets spillere holdt nervene i sjakk, og scoret på alle sine forsøk.

Øystein Østerås, Christian Ilvang, Kjell Arne Hårstad og Tormod Østerås gjorde ingen feil, og da Leik først satte en ball i stolpen, før Tormod på mesterlig vis psyket ut gjestenes straffeskytter, kastet seg riktig vei og reddet skuddet fra ellevemeteren, var det hele avgjort.

Semifinalen i kretsmesterskapet spilles innen førstkommende søndag. Hvor og når er ennå ikke klart. Motstander blir enten Tiller 2, Nidaros eller Flatanger, som vant sine respektive kvartfinaler.

Finalen spilles i Abrahallen neste helg.

Kampfakta:

Kvartfinale KM 6. divisjon Rennebu kunstgras

Rennebu - Leik 1-1 (1-0)

5-3 etter straffespark

Dommer: Payam Seyedzadeh, Utleira IL

Gule kort Rennebu: Marius Sæther Flå, Ola Andreas Hoel

Rødt kort Rennebu: Marius Sæther Flå (to gule)

Rennebus lag:

Tormod Johnson Eggan, Stian Merket, Marius Sæther Flå, Christian Ilvang, Anders Olsen (Petter Sandhaugen), Kjell Arne Hårstad, Ola Andreas Hoel, Øystein Østerås, Håvard Hårstad Meslo, Jørgen Hoel (Tormod Østerås), Ole Gunnes (Markus Nyberg).

Se bilder fra da Rennebu tok seg til semifinalen i KM øverst i saken!