5. div. menn, avdeling 04

Oppdal - Jonsvatnet 5-1 (3-1)

Mål for Oppdal: Marius Røhjell (10, 24, 38, 78) og Torgrim Skårsmoen (54)

Fredag kveld tok Oppdal A-lag imot Jonsvatnet hjemme på Oppdal Bankbane. På en kald og vindfull høstkveld var de grønnkledde nødt til å vinne kampen for å fortsatt ha mulighet til å berge plassen i 5. divisjon.

Hjemmelaget slapp Jonsvatnet lett til på flere dødballer, men et effektivt oppdalslag med Marius Røhjell i storform, scoret hele fem mål og vant kampen komfortabelt.

- Vi har gjort jobben vår, og må nå følge spent med på hvordan det går med lagene rundt oss på tabellen, sier trener Erik Botten til Opdalingen.

- Drar til Tolga for å vinne

Med kveldens seier ligger Oppdal nå à poeng med Tolga-Vingelen, som de må kjempe mot for å ta plassen over nedrykksstreken. Sistnevnte lag har hele tre kamper igjen; borte mot Trønder-Lyn og NTNUI 2, og hjemme mot nettopp Oppdal i siste serierunde.

- På papiret forventer jeg at de taper kampene mot de to topplagene. Men man vet aldri hva som skjer. Vi drar i hvert fall til Tolga neste helg for å vinne, forteller Botten, som må satse på at Tolga-Vingelen avgir poeng før den siste og avgjørende kampen.

Treneren er passe fornøyd med fredagens hjemmekamp. Selv om de er effektive og scorer mye mål, liker han ikke at de sliter på flere dødballer.

- Vi skulle vært flinkere til å hindre dem i å slå innlegg. Vi taper dueller og blir i perioder overspilt, sier han.

- Hva vil du si om prestasjonene til Marius Røhjell i kveld?

- Han scoret like mange mål som forrige kamp. Marius er en unik spiller med et utrolig bra touch. Enten kommer han seg forbi motspillerne eller så blir han felt. Han har også et godt rykk og derfor bra gjennombruddskraft, skryter Botten.

Lekestue av Marius Røhjell

Gjestene trykket på fra start av, men etter ti minutter spilt satte Marius Røhjell ballen velplassert i lengste. Samme mann var frampå i det 24. minutt, og fra spiss vinkel satte han inn sitt andre for kvelden.

Røhjell skulle ha flere mål. Kampen var 38 minutter lang da oppdalingen limte ballen i nettmaskene fra rundt 16-meter.

Like før pause reduserte Jonsvatnet på et frispark. Ballen ble slått inn i boksen og en spiller på bortelaget stanget ballen i mål.

Etter hvilen fortsatte Jonsvatnet å presse. Det var tydelig at spillerne fikk energi av reduseringen før pause. Litt mot spillets gang var det i stedet Oppdal som økte ledelsen. Kaptein Torgrim Skårsmoen kunne nærmest gå med ballen i mål.

Røhjell var heller ikke ferdig for kvelden. Etter 78 minutter lekte han seg med forsvaret til Jonsvatnet, fintet bort keeper og satte ballen hardt i krysset.

Her setter Marius Røhjell sitt fjerde mål hjemme mot Jonsvatnet. Foto: Fredrik B. Lange