Ida Marie Øie (16) fra Langklopp Fjellgård i Gisnadalen i Rennebu, var blant 31 ekvipasjer som deltok i juniorklassen i Oslo Horse Show i Telenor Arena forrige helg.

Med sin danske varmblods ridehesten «Light Hearted Music», konkurrerte 16-åringen over tre dager. To dager med hindere på 1,20 meter og en dag med hindere på 1,25 meter.

–Det ble ikke helt de resultatene hun hadde håpet på, men det var bra gjennomført av Ida, oppsummerer mamma Siw Øie, som selv har vært aktiv i sprangridning.

–Små marginer

Med enkelte riv i hver konkurranse falt Ida Marie dessverre raskt ned på resultatlistene. På de to første konkurransedagene ble det 18. plass og 20. plass. Søndag ble hun nummer 19 av totalt 31 ekvipasjer.

–Med ett riv mindre hadde hun vært helt oppe på 6. plass. Det er små marginer i denne sporten. Ida ridde veldig raskt, men da er det igjen større sjanse for å rive, forteller Siw.

Av 200 ekvipasjer var Ida Marie blant de 30 beste som klarte å kvalifisere seg til den prestisjefylte konkurransen.

– Bare å delta er en stor prestasjon. Vi er veldig godt fornøyd med at hun har kommet dit hun er i dag. Det var stort for henne å få delta på Oslo Horse Show. For mange unge jenter er dette den store drømmen, sier moren.

Tar helga som en erfaring

Mye skal stemme for å få full klaff i sprangridning.

–Hun tar helga som en erfaring og håper å komme sterkere tilbake neste år. Målet er å kvalifisere seg på nytt, forteller Siw.

Venner og familie var på plass i Telenor Arena for å heie frem rennbyggen.

–Det betydde mye for henne at vi var der. Hun møtte også på mange hun kjenner gjennom rideleiren vår. Jeg tror mange av jentene ser opp til Ida, sier hun.

Siw forteller at det blir lange dager på stevnene.

–Søndag sto vi opp klokken 04.30. Ida måtte til stallen og ri hesten en runde før konkurransen startet i nitiden, sier hun.

Ida Marie studerer andreåret på Toppidrettsgymnaset i Skien i Telemark. Her rir hun for en av Norges beste trenere.