Lagtempoen i Pontresina, Sveits, sparket i gang årets sesong av Visma Ski Classics. I nydelig solskinn og og gode forhold skulle lagene konkurrere i et tolv kilometer langt løp med høyt tempo.

Mennene startet først og startet som et lag i en intervallstart. Tiden ble tatt fra dentredje beste skiløperen, og tvang lagene til å komme opp medden beste taktikken.

Team ParkettPartner startet sterkt og ledet til debeste Pro-lagene fra i fjor fullførte løpet. Til slutt var det Lager157 Ski Team sine menn som var sterkest og som kunne gi et 21 sekundersforsprang for deres kvinnelige skiløper Britta Johansson Norgren.

TeamKoteng, tidligere Team United Bakeries, hadde en god dag isporet, og sikret andreplassen før kvinnene skulle starte jakten. Britta JohanssonNorgren (Lager 157 Ski Team) ga ikke Astrid Øyre Slind (TeamKoteng) en sjanse til å nærme seg. Øyre Slind prøvde sitt beste for å ta igjen motstanderen.

Neste løp i Visma Ski Classics er førstkommende helg i La Sgambeda Livigno (Italia). Der venter det et langløp på 35 kilometer.