13-åringen, som deltar for Vollan Oppdal Friidrett, har så langt fått rettledning i kappgang lokalt, og ble overtalt til å stille i øvelsen for Sør-Trøndelag friidrettskrets i Lerøylekene. Disse lekene samlet de beste 13- og 14-åringene i Møre og Romsdal, Trøndelagsfylkene, Nordland, Troms og Finnmark. I sitt første kappgang-forsøk vant Sigrid 13-årsklassen.

Det er årsaken til at Søfteland TIL utenfor Bergen kaller henne og flere lovende kappgjengere inn på samling neste helg. På samlingen skal man gå gjennom reglement/dommerkurs, gå et stevne på enten 1000, 2000 eller 3000 meter, ha treningsteori og gjennomgang av stevnet. I tillegg blir det et par treningsøkter.

Sigrid synes det er spennende å bli tatt ut på ei slik samling. Arrangøren mener det er viktig at det er med en voksen og Sigrid skal ha med seg trener Arve Husby. Han mener det blir interessant å lære seg mer om teknikk og regler for kappgang.

VOF har brukt kappgang litt som en avveksling til løpinga og for å spare beina litt. Ved å lære seg alle reglene kan trener Husby kanskje få med seg flere til på øvelsen. Sigrid er den andre fra Oppdal som er tatt ut på en slik landssamling. Ylva Falksete var med for fire år siden, men har siden «gått» over til alpint.