Etter fire omganger ledet Norge 5-0 i kampen om bronsemedaljen i VM-mix.

Tsjekkia skapte spenning i den femte omgangen, hvor de tok to poeng, og reduserte til 5-2. Norge svarte med å ta ett poeng i den sjette, før Tsjekkia tok to i den sjuende omgangen. Dermed var det Norge som hadde alt i sine hender i den siste og avgjørende omgangen av bronsefinalen.

I den siste omgangen gikk det skikkelig galt for Norge. Tsjekkia stakk av med tre poeng og vant bronsefinalen 7-6.

Tøft mot Canada i semifinalen

Etter en spennende kvartfinale mot Tyrkia i går, kunne Norge juble høyest etter å ha sikret seieren 6-0 og avansement til semifinalen. I morgentimene lørdag var det Canada som stod på andre banehalvdel i semifinalen.

Canada sikret seg kampens første poeng, da de tok ett poeng i den første omgangen. Norge kom tilbake i andre omgang og sikret seg to poeng. Canada utliknet i tredje omgang, før de gikk opp i ledelsen 3-2 i fjerde omgang. I femte omgang ble det ingen poeng til noen av lagene.

Canada stjal ett poeng i den sjette omgangen, mens Norge tok et livsviktig poeng i den sjuende. Det hele ble avgjort i åttende og siste omgang, og det var Canada som trakk det lengste strået. De vant tilslutt 5-3 og er klar for finalen, hvor de møter Skottland.

- Må få på plass den siste lille marginen

Norge har gjennomført et solid VM og møter Tsjekkia i bronsefinalen, som spilles klokka to i dag.

- Hvordan skal dere reise dere til bronsekampen mot Tsjekkia?

- Vi trenger ikke reise oss mye. Vi spilte en veldig bra kamp, men vi var litt uheldig med noen sistesteiner som ble litt lange. Får vi på plass den siste lille marginen så slår vi dem uten problem, forteller Martin Sesaker til Opdalingen.

Norge møtte Tsjekkia senest i gruppespillet, hvor Norge vant hele 6-2.

- Vi sitter jo med fordelen av den seieren, men de er nok rimelig gira på medalje også. Så det blir nok en tøffere match enn i gruppespillet. Det er jo alltid mye mer press i en finale, så vi ser vel hvem som takler det best, sier Sesaker.