I dag inviterte Oppdal Curlingklubb til åpen dag, hvor både store og små kan ta turen for å prøve ut sporten. Sigrid Moum, Grete Skjølberg, Eirik Myhr Rekstad og Kjell Anders Storsand fra Trondheim tok turen til curlinghallen for å teste ut sporten. Her fikk de opplæring og instrukser fra klubbens ungdommer.

- Siden været ikke var på vår side, så bestemte vi oss for å dra i curlinghallen, for vi hadde fått nyss om at det var åpen dag her i dag. Ingen av oss har peiling på curling og det var artig å prøve noe nytt, forteller Trondheimsgjengen til Opdalingen.

Kjell Anders Storsand er den eneste av de som har prøvd curling en gang tidligere, for fem år siden.

- Jeg anbefalte å ta turen hit. Jeg viste at det lå en curlinghall i Oppdal, men har aldri vært innom selv før nå, sier han.

- Hvordan var det å spille curling?

- Det var kjempeartig. Det var snedig hvor glatt det var og instruktørene var kjempeflinke på å instruere oss og hjelpe oss. Alle på huset var veldig imøtekommende, forteller Moum og legger til at de er på minussiden når det kommer til kunnskap om curling.

- Etter å ha prøvd sporten selv, har jeg fått en forståelse for at det som vi ser av curling på TV ikke er så enkelt som det ser ut som. Jeg kunne tenkt meg å oppsøke curlingmiljøet i Trondheim, for dette gav mersmak. Og hvem vet, kanskje vi fire stiller lag og kjøper oss sånne fancye curlingbukser, sier Myhr Rekstad.

Anbefaler alle om å prøve curling

- Hva var det vanskeligste med curling?

- Vi har nok ikke fått teknikken helt inn og vi er nok på nivå der vi var glad for at steinene kom over. Men progresjonen har vært bratt og på slutten fikk vi det til og da kunne vi godt prøvd å spille litt, sier Skjølberg.

En slik dag som dette arrangeres stort sett en gang i året og de anbefaler alle som ikke har prøvd curling i nærområdet, om å ta turen neste gang det arrangeres.

- I dag fikk vi muligheten til å snakke med de som kan det, og instruktørene var veldig flinke. Jeg har sett mye curlingkamper i OL og VM og det er ikke bare å ha på seg en glatt og en ru sko. Det ligger en god del trening bak for å kunne prestere på et høyt nivå, sier de.

Iver Hesby (17) var en av instruktørene som var tilstede idag.

- Det er utrolig morsomt å være instruktør på slike dager, sier han til Opdalingen.

- Hva er det folk synes er vanskeligst med curling?

- Det er nok å finne balansepunktet. Men de aller fleste tar det veldig fort når de får øvd et par ganger, sier han.

- Vi elsker Oppdal!

Trondheimsgjengen har vært i Oppdal hele helga og de forteller at de elsker Oppdal og at de går på mange turer i området når de først tar turen til bygda på fjellet.

- Turmulighetene her er mange. Vi går alle veldig mye tur og vi er glade i fjellet. Ingen av oss har hytte i Oppdal, men vi benytter oss ofte av Turistforenings hytter, sier de.