I 2015 startet Simen Kristoffer Berg Hoel (18) på fotballinja ved Strinda videregående i Trondheim. Etter å ha spilt fotball for både Oppdal G14, G16 og G19 var han klar for en ny tilværelse og utfordringer i Strindheim Toppfotball.

– Fotballtilværelsen i Strindheim er god og jeg trives godt i klubben. Det er veldig mange bra folk å være rundt og mange likesinnede folk som vil det samme som deg selv. Det er veldig gjensidig respekt over hele linja både blant spillere og støttespillere, da det er nødvendig ettersom mye av jobben som gjøres her er frivillig, forteller han til Opdalingen.

Han har lenge visst at han ville bli noe mer innenfor fotballen.

– Jeg så det som naturlig at jeg måtte flytte ut av hjembygda og oppsøke miljø som er noen hakk opp. Det dukker opp flere sjanser her om man gjør jobben, enn det ville gjort om man hadde spilt i Oppdal. Samtidig stilles det også krav, ingenting kommer av seg selv og det synes jeg er fint, sier 18-åringen.

Fast kamparena i fjerde divisjon

Så langt denne sesongen har oppdalingen spilt for både første- og andrelaget til Strindheim, samt G19-laget. Han står så langt med tre scoringer denne sesongen.

– Hvordan er det å spille for flere lag?

– Per dags dato spiller jeg kun fotball for klubbens to seniorlag i 4. divisjon og 3. divisjon. G19-laget spilte jeg på tidligere i sesongen da jeg fremdeles var nødt til å komme meg i form etter tid på sidelinja på grunn av diverse skader i kneet, sier han.

– Når det gjelder å spille for flere lag kan det innimellom bli litt mye. Det merket jeg mye til da jeg samtidig spilte for juniorlaget. Da kunne det ofte bli for mange kamper for en som ikke har spilt fotball på en stund, sier han.

I dag er han veldig fornøyd med hvordan trenings- og kamphverdagen er.

– Jeg trener fast med A-laget til Strindheim og har fast kamparena i 4. divisjon, mens jeg får også prøvd meg mer og mer i kamp for A-laget i 3. divisjon. Det er viktig å tenke over at jeg kun har spilt fotball i cirka fem måneder de siste 2,5 årene, og dermed har mistet mye terreng. At jeg likevel befinner meg på et ganske høyt nivå, ser jeg på som veldig positivt. Det er mye hard trening som ligger bak, sier han.

Selv vil han oppsummere årets sesong som så som så. Klubbens seniorlag er vanligvis plassert i henholdsvis 2. divisjon og 3. divisjon, men på grunn av omgjøringene i seriesystemet forrige sesong, rykket begge lagene ned til 3. divisjon og 4. divisjon.

– Disse divisjonene er nivåmessig veldig lik som forrige sesongs andre og tredje divisjon. Det har stort sett vært veldig varierende resultater for begge våre lag og det ser ut til at vi blir nødt til å kjempe for tilværelsen helt inn til målstreken, sier 18-åringen.

– Skal bli så god som mulig

Han har helt siden han var liten interessert seg voldsomt for fotballen og trente mye fra tidlig alder.

– Jeg har absolutt planer om å gjøre det som skal til for å bli så god som mulig. Det lange skadeavbrekket jeg nettopp har vært gjennom har på ingen måte svekket sulten til å bli god. Tvert imot faktisk. Jeg ser på det som nødvendig at jeg gjør det som skal til for å bli god nå, etter alle timene som er blitt lagt ned med rehabilitering og skadeforebyggende trening. Jeg har ikke gått gjennom så mye dritt for å gi meg nå. Det er nå jobben virkelig starter, sier han.

– Hvor kom din fotballinteresse fra?

– Det er litt vanskelig å si egentlig. Jeg har eldre søsken som har spilt fotball i ungdomsalderen, også har jeg en bestefar som alltid har vært over gjennomsnittet interessert. Interessen kom vel plutselig da jeg begynte å spille selv og så at det var noe jeg mestret tidlig. Det ga nok mersmak. I tillegg har jeg hatt folk rundt meg som har lagt til rette for at jeg har kunnet holde på så mye som jeg har gjort. De har også støttet meg etter hvert som jeg har blitt eldre, så det har vært enkelt å pleie interessen, sier han.

Han har spilt organisert fotball siden 5-årsalderen. Favorittlaget er Manchester United og favorittspiller er Cristiano Ronaldo.

– Oppdalsfotballen har betydd mye

– Hva har oppdalsfotballen betydd for deg?

– Oppdalsfotballen har nok betydd ganske mye for at jeg fremdeles spiller i dag. Jeg har gjennom hele barne- og ungdomstiden hatt ett og samme trenerteam. Et trenerteam som utfylte hverandre og som sørget for å utvikle spillerne som mennesker og fotballspillere. Vi gjorde hverandre gode begge veier, sier 18-åringen.

På de 13 årene han har spilt fotball er det flere høydepunkt og opplevelser han husker godt.

– Å gå til Norway Cup-finale var en ganske stor opplevelse for meg som person på den tiden. I den store sammenhengen blir det jo en ganske liten greie, men jeg husker at det å gå hele veien dit sammen med kompisene man har spilt med og gått på skole med helt siden 6-årsalderen og trenerne som har vært med hele veien, var en stor greie for meg, sier han.

Forrige tirsdag debuterte han i startoppstillingen for Strindheim i treningskampen mot Rosenborgs stjerner, kun måneder etter at karrieren var truet.

– At kampen gikk såpass bra for min del, var også pluss i boka, sier oppdalingen.

– Hvem er ditt store forbilde?

– Jeg har ikke kun et stort forbilde. Jeg har flere mennesker jeg ser spesielt opp til, både i hverdagen og i den store verden. Det er ikke nødvendigvis idretts-personligheter, men mennesker som ellers har stått frem på en spesiell måte eller som har preget meg på en eller annen måte, sier han.

– Hva er dine mål for framtiden?

Mitt kortsiktige mål er å etablere meg i startoppstillingen til A-laget til Strindheim. På lengre sikt er forventningen jeg har til meg selv å spille på det øverste nivået i Norge. Drømmen er jo selvfølgelig å nå det store utland, sier han.