Gruppespillet i VM-mixed går mot slutten og i går torsdag ble den syvende og siste kampen blitt spilt. Før gårsdagens kamp stod Norge med fire seire og to tap.

Totalt er det fem grupper, hvor Norge er i gruppe fire. Fra hver gruppe er det tre lag som går videre til sluttspillet, som starter i morgen.

Under gårsdagens kamp mot Sveits var det Norge, med Eirin Mesloe, Martin Sesaker, Ingvild Skaga og Wilhelm Naess, som tok kampens første poeng. Sveits slo tilbake i andre omgang og sikret seg to poeng. Etter fjerde omgang var det Norge som i ledelsen 3-2, men Sveits tok tilbake ledelsen i den sjette omgangen.

I den sjuende omgangen ble det ingen poeng til noen av lagene, og det hele ble avgjort i den åttende omgangen. Norge utliknet til 4-4 i den åttende omgangen og kampen gikk til ekstraomganger. Der tok Norge to poeng og sikret seieren med 6-4 og billett til sluttspillet!

- Det var helt himmelsk å dra i land denne seieren! Det betyr jo at vi får 1. plass i gruppa og dermed får en bedre seeding ut i sluttspillet. Vi blir nok mest sannsynligvis rangert som nummer en av alle, på grunn av bra teedragning. Dermed møter vi noen som ble rangert dårligere i en annen gruppe. Vi får se hvordan det blir, forteller Martin Sesaker til Opdalingen.

Noen minutter etter at seieren var i boks, ble det klart at Norge møter England i 1/8-finalen. Kampen spilles i dag klokken ni.