I helga vant Louise Almlund Løkken og Marie Schilbred i Oppdal hestesportsklubb gull i henholdsvis klasse senior og ponni kategori 2 under NM i dressurridning på Borge Ridesenter i Sarpsborg.

- Vi reiste ned som regjerende mestere og målet var å vinne igjen. For at det skulle gå måtte alt fungere som planlagt. Det var derfor en stor lettelse da resultatet i siste klasse ble klart, sier Almlund Løkken, som vant alle sine tre klasser.

Mesterskapet avvikles med tre avdelinger hvor resultatet fra alle avdelingene teller likt. Det betyr at ingenting er sikkert før siste klasse er gjennomført.

- På dette nivået er det veldig mange tekniske og tunge øvelser. Det er ikke rom for å ha en dårlig dag, så det er nerver og spenning hele veien, forteller NM-vinneren.

Almlund Løkken og Schilbred reiste nedover til mesterskapet tirsdag forrige uke. Dette for at hestene skulle få mest mulig hvile etter transporten.

Onsdag og torsdag var det trening og veterinærsjekk på hestene. Fredag og lørdag startet konkurransene med et fast program. Søndag konkurrerte de med et egenkomponert program.

Etter premieseremonien søndag kveld satte de snuten hjem mot Oppdal.

- Nå har vi noen dager hjemme før vi tar med tre hester til Unghestchampionatet på Nes, sier Almlund Løkken.

- Dette var kjempeartig

15-åringen fra Straumsneset på Nordmøre forteller at det var kjempegøy å sikre NM-gullet i klassen ponni kategori 2 med JoJo Zefine.

– Vi har avlet ponnien her hjemme og jeg har ridd henne inn og utdannet henne selv med hjelp av mamma (Cecilie Schilbred) og Louise Almlund Løkken, forteller 15-åringen til Opdalingen.

JoJo Zefine er en veldig ung ponni (7 år) og dette er det andre året hun har lov til å konkurrere på det høyeste nivået. Schilbred har vært medlem i Oppdal hestesportsklubb siden januar i år.

– Jeg byttet til Oppdal fordi mamma, pappa og Louise rir for denne klubben, sier hun.

Interessen for hest og ridning har hun fått inn med morsmelka.

– Både mamma og pappa rir på et høyt nivå. Tidligere konkurrerte de i sprang, men nå i dressur, og jeg har vokst opp på gård med masse hester. Det er vel der interessen min kommer fra, sier hun.

Selv om det ble NM-gull i dressur, har også 15-åringen tidligere konkurrert i sprangridning.

– Jeg ville helst drive med det, men siden både mamma og pappa red dressur, i tillegg til at jeg ble tatt inn på landslaget i fjor, så ble det utfordrende å satse i begge grener, på grunn av den lange reiseveien til de store stevnene. Derfor sluttet jeg med sprang og til tider så savner jeg det. Men jo mer jeg lærer innenfor dressur jo gøyere er det, sier hun.