Til helga er det duket for den nasjonale sesongåpningen i langrenn, som arrangeres på Beitostølen. Beitosprinten starter allerede på fredag med 10 kilometer klassisk kvinner og 15 kilometer klassisk menn. Helga fortsetter med klassisk sprint på lørdag før det er duket for 10/15 kilometer friteknikk på søndag.

Silje Øyre Slind har planer om å gå lørdag og søndag.

- Jeg har det veldig bra og jeg håper å få en god start. Jeg har vært plaget av sykdom i det siste, men formen kjennes bra ut og jeg gleder meg til det hele braker løs, forteller Øyre Slind til Opdalingen.

Hun er allerede på plass på Beitostølen. Her blir det trening frem mot sesongstarten til helga.

- Jeg kjenner det skal bli greit å komme i gang nå og se hvor man står, sammenliknet med andre utøvere, sier hun.

- Hvilke forventninger har du til helga?

- Det er vanskelig å sette seg et resultatmål, så først og fremst blir det deilig å komme i gang og kjenne på det å skulle konkurrere igjen, sier hun.

- En god sesong å bygge videre på

- Forberedelsene til årets sesong har stort sett vært bra. Det har vært både opp og ned, hvor det har blitt mye trening i perioder og mindre trening i andre perioder. Det handler om å finne balansegangen og det har stort sett gått bra, forteller Øyre Slind.

Hun forteller at samlingene stort sett har vært i Norge. Rekruttlandslaget har også vært innom Torsby i Sverige og trent i skitunnelen. Og før snøen kom til Norge hadde de en samling på Mallorca.

- Det er greit å samle inn så mye D-vitamin som mulig, sier oppdalingen med et smil om munnen.

Oppdalingen hadde en meget god 2016/2017-sesong, hvor hun blant annet fikk delta i Tour de Ski og hun fikk reise til prøve-OL i sørkoreanske Pyeongchang.

Under prøve-OL tok hun sin første pallplass i verdenscupen, hvor hun ble nummer to på sprinten. Den gode formen så ut til å fortsette for langrennsløperen under fellesstart med skibytte. Her ble hun nest beste nordmann på en 9. plass, før hun avsluttet oppholdet i Pyeongchang med en ny topplassering i verdenscupen. Sammen med Anna Svendsen avsluttet hun prøve-OL med en 2. plass på lagsprinten.

- Resultatene fra fjorårssesongen er selvfølgelig noe jeg kommer til å bygge videre på inn mot årets sesong. Jeg har som mål å kunne stabilisere meg på et høyere nivå, sier hun.

- Hvordan er motivasjonen til å ta steget opp på elitelaget?

- Jeg trives veldig godt på rekruttlandslaget og motivasjonen er ikke elitelaget i seg selv. Motivasjonen min er å gå gode skirenn og få gode resultat og hvis det innebærer at jeg får plass på elitelaget, så er det en bonus, sier hun.

Kan vise til gode resultat i OL-løypene

Det er under hundre dager igjen til OL går av stabelen i sørkoreanske Pyeongchang og om oppdalingen blir en del av troppen som får reise nedover, synes hun er for tidlig å spekulere i.

- Jeg har nok en liten mulighet til å bli med i troppen, men det er mye som skal klaffe før jul og OL-uttaket. Det er mange som har samme mål, forteller hun.

At oppdalingen trives i løypene i Pyeongchang, er ikke til å legge skjul på. Hun gjorde en god figur under prøve-OL.

- Det skader ikke at jeg har vært der å testet løypene. Det kan godt hende det blir en liten tipp på vektskåla når troppen skal tas ut. Jeg får argumentere om at jeg trives godt i løypene, sier hun.

- Hva tenker du om årets sesong?

- Når jeg ikke er en del av elitelaget, så tar jeg ett renn om gangen. Jeg har et håp om at jeg får være med i verdenscupen etterhvert. I første omgange blir målet å gå fort i Norgescupen og Skandinavisk cup, så får vi se hva som skjer utover sesongen, sier hun.

Kari Øyre Slind er fast på elitelaget, men en skade setter henne ut av spill. Storesøster Silje forteller at Kari satser på å være klar til verdenscupen på Lillehammer første helga i desember.

- Vi har trent mye sammen i Oppdal i sommer. Utover høsten har det blitt færre treningsøkter sammen, sier hun.