I skyggen av et spennende OL-uttak ble sesongens første Norgescup (eliteserie) i curling arrangert på Jar i helga. Hele 18 lag deltok og da var verken Team Minera Skifer eller Lag Ulsrud blant deltagerne.

Oppdal CK stilte med to lag som gjorde sine saker meget bra. Team Oppdalsbanken tok andreplassen, mens juniorlaget Team Toyota Bilia endte på tredjeplass.

Årets utgave av Team Oppdalsbanken består av spillere med gode meritter på curlingisen. Skip Steffen Mellemseter har vært borte fra curlingen noen år, men kan skilte med en bronsemedalje fra junior-VM, og han var sammen med Håvard Mellem initiativtaker til det som i dag er Team Minera Skifer.

Bronsemedaljer fra junior-VM har også Martin Sesaker og Wilhelm Naess som spiller henholdsvis treer og toer på laget. Ener Harald Skarsheim Rian som fremdeles er junior, kan bl.a. skilte med gull i junior-NM. I sin første turnering sammen slo laget til med en sterk andreplass etter et knepent tap for hjemmefavorittene fra Jar CK med bl.a. OL-mester Bent Ramsfjell på laget.

Team Toyota Bilia bestående av Magnus Ramsfjell, Kristian Foss, Michael Mellemseter, Andreas S. Hårstad og Jørgen Myran, ble beste juniorlag i turneringen med sin tredjeplass. Etter å ha tapt for Team Oppdalsbanken i semifinalen, tok de skalpen til fjorårets sammenlagtvinner i Norgescupen, lag Høstmælingen fra Lillehammer CK i bronsefinalen.

Neste runde av Norgescupen spilles i Oppdal 10.-12. november. Da er det mulig at Oppdal CK stiller enda sterkere i det Team Minera Skifer har signalisert at de klare for en hjemlig turnering.