– Vi arrangerer en slik dag en gang i året og det har vi gjort i en god del år nå, forteller Ingrid Hesby, styreleder i Oppdal curlingklubb til Opdalingen.

Hun forteller at Oppdal er ei bygd med stor interesse for curling at de gjerne ønsker å få med seg flere på laget.

– Curling er et lavterskeltilbud og alle kan være med å spille. Du trenger ikke å begynne når du er sju år, du kan starte når du er 9 år, 17 år eller 70 år og gjøre det like bra som alle andre, sier hun.

I dag har klubben rundt 250 medlemmer og det er rundt 50/50 fordeling jenter og gutter i klubben.

– Nå på høsten er det veldig mye aktiviteter som foregår og det er flere turneringer som våre utøvere er med på. I tillegg er tre av klubbens medlemmer i Sveits, hvor de deltar i mixed-VM. Jeg ønsker også å berømme guttene i Team Minera Skifer, de er alle gode forbilder for den yngre garde i klubben. De er ikke noe høy på pæra og når de kommer i hallen, så snakker de med ungdommen og kommer med tips, og det er gull verdt, sier hun.

Hun forteller at det ikke koster noe å møte opp i curlinghallen på søndag.

– Vi har alt av utstyr som vi låner bort, og flere av ungdommene våre stiller som instruktører. Her vil det bli mulighet til å øve og om det er ønskelig så er det også muligheter for å sette opp lag og spille kamper, sier hun.