I strålende høstvær var det full action i Kåsen lørdag formiddag. Nå klargjøres anlegget til årets skisesong.

- Siste helga i oktober tar vi sikte på å kjøre ut snø fra snølageret og vi satser på at vi kan ha sesongåpning første helga i november, forteller Arnt Gulaker til Opdalingen.

I dag skal de blant annet montere tårnene bak skytterbanen og ha på beltet på nyinvesteringen deres, tråkkemaskina.

I september var det et enstemmig kommunestyre støttet rådmannens innstilling om å bevilge penger til Oppdal IL i forbindelse med investering av tråkkemaskin for bruk i Kåsen skianlegg.

Idrettslaget fikk innvilget et tilskudd på 300.000 kroner og et rentefritt lån på 300.000 kroner. Pengene finansieres ved bruk av infrastrukturfondet, og lånet nedbetales over en periode på maks ti år, og avdragene tilbakeføres til fondet.

Ståle Flotten i anleggsgruppa i snølagringsprosjektet påpekte i forkant av kommunestyremøtet hvor viktig det er at de får på plass egen tråkkemaskin.

– Logistikkmessig hadde det vært mye bedre å ha en egen tråkkemaskin i Kåsen. Det blir en liten avkrok når man skal transportere maskinene fra andre steder i Oppdal, sa Flotten til Opdalingen.

Gulaker sier til Opdalingen at tråkkemaskina er en kjærkommen investering for skigruppa.

- Den er alfa omega. Nå som vi har fått vår egen, så letter det arbeidet til Snøhetta løypedrift. Dette er bare positivt for alle parter, sier Gulaker.

- En kjempeinnsats av alle frivillige

På mandag skal de måle snøen og Gulaker håper at de kan få til minst en 2,5 kilometer lang sløyfe til sesongstarten i november.

- Vi håper værgudene er med oss, slik at vi kan starte snøkanonene. Vi sier ikke nei takk til minusgrader på kveldene og litt snø, sier han.

Gulaker ønsker å treffe fra dugnadsinnsatsen i skigruppa.

- For noen uker siden ble det gjennomført en kjempeinnsats med å få ferdig den nye rørgaten til tårnene oppi løypa. Vi håper at om vi får lagt nok overvintringssnø over sommeren, at vi slipper å bruke det som er mer arbeid. Mulighetene for at vi kan legge snø over hele løypa, er der, sier Gulaker.

Han forteller at utøverne i klubben begynner å bli utålmodige på å vente på snøen.

- De aller fleste gleder seg til å kunne spenne på seg skia og ta seg en tur i Kåsen, sier han.

- Har dere fått henvendelser fra andre klubber om når dere har sesongstart?

- Ja, det er faktisk to klubber som har sendt oss en henvendelse allerede og som ønsker å komme hit første helga i november, sier Gulaker.

Gulaker ser fram til det blir aktivitet i Kåsen for sesongen.

- Det er alltid artig når det skjer noe. Det er det vi har jobbet mot i lang tid, og vårt neste mål er å få på plass asfalt. Det koster et par millioner for å få gjennomført det, sier han.

Selv om de har god støtte i Oppdalsbanken og Oppdal kommune, er Gulaker klar på at de ikke hadde klart det uten de frivillige.

- Det er stort sett dugnadsarbeid alt er gått på. De frivillige har lagt ned en kjempeinnsats de siste åreneog folk stillier villig opp når vi trenger hjelp, sier han.