Det er Team Julsrud som skal representere Norge i OL, og ikke Team Walstad - eller Team Minera Skifer, som laget offisielt heter. Både Steffen Walstad (skip og firer) og Markus Snøve Høiberg (treer) kommer fra Oppdal. I tillegg spiller Magnus Trulsen Vågberg og Magnus Nedregotten fast på laget.

- Vi er skikkelig skuffet, forteller Markus Snøve Høiberg til Opdalingen.

Det er fortsatt en ørliten sjanse for Team Minera Skifer, men da må Team Ulsrud virkelig tabbe seg ut i det kommende EM.

Dersom Team Julsrud kommer til sluttspillet, er løpet kjørt for Team Minera Skifer, kommer Julsrud på 5., 6. eller 7. plass må lagene spille kvalik mot hverandre. Går det skikkelig ille med Norge i EM - blir det 8., 9. eller 10. plass - så får Team Walstad billetter til OL.

- Men de siste par årene har dere jo spilt svært bra og flere ganger også slått Ulsrud. Hvorfor sender curlingforbundet likevel Ulsrud til OL?

- Du kan vel si det slik at vi ble gode litt for sent. Når det gjelder rankingen får Ulsrud med seg poeng fra tidligere meritter, før vi begynte å slå dem, og da velger man trygt på det laget som har mest erfaring i stedet for å satse på yngre krefter, forklarer Markus.

- Så det er gamlekara som får sjansen igjen?

- Ja, forbundet ser ut til å satse safe med et lag som har mer mesterskapserfaring enn oss.

- Hvordan skal dere få mesterskapserfaring dersom forbundet ikke slipper til ungdommen da?

- Nei, si det. Men nå skal vi spille i VM, og så får vi fokusere på å gjøre det skikkelig bra der, forteller Markus som ikke legger skjul på at laget er skuffet over avgjørelsen.

- Det endelige uttaket er jo senere på året, men jeg tviler vel på at Olympia-komiteen velger noe annet enn det curlingforbundet går inn for, forteller Markus.

- Ja, og selv om dere har en sjanse etter EM så er vel kjipt å tenke på at dere får OL-plass dersom det andre laget virkelig dummer seg ut?

- Ja, det er det jo, og det kan vi ikke verken tenke på eller satse på, forteller Markus til Opdalingen.

- Ja, og så kommer det vel flere OL etter dette?

- Jo, det gjør det, men mye kan skje på fire år. Selv om vi er unge og gode i dag, så skal man jo holde motivasjonen oppe, man skal holde seg i form og i toppen og sammensetningen på laget kan endres. Vi får se hva som skjer, uttaler Markus.

- Nå er det VM og Las Vegas som gjelder, nå skal det bli liv borti USA i april, sier Markus og ler litt, pågangsmotet er ikke blitt helt borte forstår vi.