Årets ildsjeler i Rennebu er Olav Stavne og Magnar Gunnes. Prisen deles ut under Idrettens Hederskveld i oktober, et arrangement som er delt mellom hotellene Royal Garden og Scandic Nidelven.

–Ildsjelene i idrettslagene våre er mennesker som gjør det lille ekstra for fellesskapet. Fredag 6. oktober gjør vi stas på Ildsjeler fra alle kommuner tilknyttet Sør-Trøndelag Idrettskrets. Samtidig hedrer vi store prestasjoner i toppidrett, gode arrangementer, idrettsmerkevinnerne våre og deler ut stipend til unge idrettsutøvere, skriver Sør-Trøndelag idrettskrets i invitasjonen til arrangementet.

Det er Rennebu idrettsråd som nominerer sine kandidater til utmerkelsen, og i samarbeid med Rennebu Idrettslag, ble fotballtrenerne Olav Stavne og Magnar Gunnes de utvalgte. Det må sies å være en svært fortjent honnør til to entusiaster som tilbringer like mye tid på fotballbanen som hjemme.

Uten ildsjeler - ikke noe miljø

Om de kombinerer festkvelden med hotellovernatting, når de først er i byen, og som egentlig er en del av "pakka", er derimot usikkert.

–Prisutdelingen kolliderer med G16 kamp mot Rindal, så hvordan gjør jeg dette, spør Magnar, men understreker at tildelingen er veldig hyggelig og veldig overraskende, og at han selvsagt vil finne plass i kalenderen for å kunne delta på hederskvelden.

Olav har selvfølgelig heller ikke fri fra fotballen den helga festivitasen arrangeres i Trondheim.

–Seniorlaget spiller sin siste seriekamp lørdag 7. oktober, forklarer han.

Leder i idrettsrådet, Magnar Langklopp, mener tildelingen til de to ildsjelene innen fotballen i Rennebu er veldig fortjent.

–Vi setter utrolig stor pris på den jobben dere gjør. Uten ildsjeler, blir det ikke noe miljø, og uten miljø blir det heller ikke gode utøvere, sier han.

Trener og administrerer

Olav Stavne startet sin trenerkarriere i Oppdal, der han trente jenter 16 i 1998. Siden har han trent både aldersbestemt og seniorlag i Oppdal og Rennebu, og er nå trener for Rennebu A-lag.

I tillegg har han område- og kretslagstrener og RBK-ambassadør på CV-en sin, og var sentral under byggingen av kunstgrasbanen i Rennebu. Han er ansvarlig for Tine Fotballskole i Rennebu, sitter som styremedlem i idrettslaget, og er både sportslig ansvarlig og leder for fotballgruppa i Rennebu idrettslag.

–Det er behagelig å være frivillig i Rennebu. Samarbeidet mellom fotballen og Rennebu kommune er i hvert fall ikke noe problem, sier han.

Magnar Gunnes startet som trener i 2006. Siden kan den imponerende trenerkarrieren i stikkordsform oppsummeres slik; 2007: Minifotball, 2008: G11/12, 2009: G11/12, 2010: G13/14 og Minifotball, 2011: G13/14, 2012: G15/16, 2013: G15/16 og G14, 2014: G13/14, 2015: G15/16, 2016: J13/14 og G16, 2017: J13/14.

Ildsjeler er også de som gjør det store ekstra.