Thomas Ulsruds lag tapte 7-9 for Sverige i 8. runde av curling-EM onsdag. Dermed har de norske gutta kniven på strupen i kampen for semifinaleplass.

Det var Norges tredje tap og laget holder fortsatt tredjeplassen i det innledende spillet sammen med Skottland og Tyskland.

Svenskene sjokkerte

Svenskene med skip Nicklas Edin i spissen sjokkerte de norske spillerne ved å vinne den første omgangen med 4-0 onsdag. Den ledelsen ga aldri svenskene ifra seg, selv om Ulsrud med Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Petersson på laget hadde muligheten til å knipe innpå.

Kampen ble avgjort da Sverige gikk opp i en tre poengs ledelse med to omganger igjen å spille. Ulsrud reduserte i den niende, før han takket for kampen.

Norge har igjen Tyskland i grunnspillet og trenger trolig seier for å sikre seg en plass i semifinalen. Skottland har igjen Nederland.

Omspill om OL-billett?

Med seier og semifinaleplass vil Ulsrud sikre seg OL-tur til sørkoreanske Pyeongchang i februar neste år. Klarer det norske derimot ikke å spille seg til semifinale, blir det omspill om OL-billetten mot Steffen Walstads lag.

Det norske kvinnelaget med Kristin Skaslien som skip slo Estland 11-4 og avsluttet det innledende spillet med 8-7-seier over Latvia onsdag. Dermed endte det norske laget med åtte seirer og ett tap i B-divisjonen og vant gruppen.

Skaslien og kollegene er klare for omspill, der skal det kjempes om en opprykksplass og kvalifisering til VM.