Guttegjengen Olav Lien (11), Amund Morken (11), Iver Øien (11), Olav Skjørstad Bøe (11) og Mads Morken (12) har vært i Vangslia siden åpningen klokka ti i formiddag. Da Opdalingen tok en prat med de, hadde de allerede rukket å tatt fem turer i bakken.

- Det er veldig deilig at sesongen nå har startet igjen. Dette har vi ventet lenge på, helt siden avslutningen i vår, forteller de til Opdalingen.

Sesongstarten var egentlig planlagt til forrige helg, men på grunn av snømangel utsatte de åpningen til i helga. I første omgang er det Pomaløypa og Midtløypa som åpner. De siste par dagene med mildere vær og kraftig vind har satt en stopper for noe av arbeidet.

– Så snart kulda er tilbake skal vi jobbe videre med barnebakke og henget, opplyser heissjef Arnulf Erdal til Opdalingen.

Guttegjengen forteller at de har stått på alpint siden de var små. Det de synes er morsomst med alpinkjøring, er å kjøre park og frikjøring.

- Det er artigst å gjøre triks. I tillegg til at det er god trening, sier de.

De har planer om å være i bakken til stengetid i ettermiddag. Snøproduksjonen er i gang også i Hovden og Stølen og der tar Oppdal skisenter å åpne lille julaften.

- Vi gleder oss til resten av anlegget åpner, sier guttegjengen, før de skal ta heisen og kjøre en ny tur i Vangslia.

Se bilder fra åpningsdagen i Vangslia øverst i artikkelen!