Herrelaget til Vollan Oppdal Friidrett (VOF) forbedret tiden sin fra i fjor med over ett minutt, og kom inn på en svært så hederlig 13. plass, tre plasser opp fra 2017.

- Det er jo utrolig morsomt at Vollan Friidrettsklubb som ingen vet hvor er stiller så sterkt i Holmenkollstafetten, humrer trener Kjell Arve Husby.

Herrelaget besto av Torje Klevmo, Jakob Meløy, Andreas Tunset, Sigurd Mjøen, Jørgen Skogholt, Eivind S. Skarpsno, Erling Kristiansen, Ådne Norland, Eskil Sørhøy, Ånung Viken, Njål Viken, Ivar Skjerve, Noah Abraha, Are Denstad og Petter Døhli. Eivind Gausland var med som reserve.

Vollan Oppdal Friidrett beholder plassen i eliteklassen også neste år.

Damelaget gjorde det også skarpt, de løper i pulje 2, og kom inn på en 4. plass, fattige ett sekund fra 3. plassen. De to beste får løpe eliteklasse neste år, og sånn sett mener Husby at det var greit at det "bare" ble 4. plass.

- Vi har en del unge jenter på laget, og for dem kan det bli litt for tøft å starte i elite allerede neste år, mener treneren.

Selv om mange av løperne er unge, så gjorde mange av det riktig så skarpt under årets stafett. Etter 9. etappe var laget helt oppe på 2. plass.

Og så var det slett ikke bare ungjenter som løp på laget, både Silje og Kari Øyre Slind tok hver sin etappe for Vollan Oppdal Friidrett.

Trener Husby mener at dersom samme laget stiller neste år skal man ikke se bort i fra at det blir opprykk til eliteklassen også for damene.

Damelaget besto av Turid Loe, Andrea Gjønnes, Marit Solem, Kari Øyre Slind, Malin Olsen, Nora Røtvei, Silje Øyre Slind, Ida Heggvold, Hanne Loe, Silje Dahl Benum, Mona Alver Krogen, Kristine Gorseth, Kristine Hokseng Øien, Nora Solem Breili og Kristin Mæhle. Reserver var Inger Elin Mæhle og Inger Mai Loe.

30 år siden sist

Det er gått nesten 30 år siden sist Rennebu IL stilte med lag i Holmenkollstafetten, men i år var det på tide igjen, forteller lagleder Oddvar Myrmo.

Med utgangspunkt i skigruppa som gjerne ville ha en aktivitet nå i barmarksesongen, samlet man sammen folk fra hele idrettslaget og rennbygg som er bosatt i hovedstaden.

Laget stilte i mix-plassen, lag med flest menn, og lot det stå til. Målet var å klare å komme inn på under én time og ti minutter, for å få premie i denne klassen må man løpe raskere enn én time og tolv minutter, Rennebu-laget slo til med én time og syv minutter.

Laget endte til slutt på 89. plass av 1553 lag som stilte til start, noe Myrmo sier seg svært fornøyd med.

Følgende løpere stilte for Rennebu: Sindre Smestu, Asle Kosbergløkk, Vegard Uv Værnes, Tormod Eggan, Kjetil Værnes, Guro Ytterhus, Håkon Myrmo, Magne Myrmo, Heidi Myrmo, Ingebrigt Grut, Torill Ytterhus Haugset, Arnt Ytterhus, Andre Vikin, Oda Smestu Holm og Toril Eggan.