Motocrosskjøreren Stig Aron Frøseth fra Rennebu har landet drømmejobben. De neste årene er han tilknyttet "The House of Dancing Water" iMacau, Kina.

På dette spektakulære teateret, grunnlagt av den belgiskeregissøren Franco Dragone, jobber han nå sammen med akrobater, dansereog andre artister i toppklasse fra rundt 20 land.

Macau er en liten øy sør i Kina, ca. en time fra HongKong og er den eneste plassen i Kina hvor det er tillatt med gambling. Macau erderfor blitt kalt Asias svar på Las Vegas.

- Teateret hvor jeg jobber blebygd spesielt for dette showet. Med en kostnad på nærmere 1,5milliarder kroner før åpningen i 2010, er dette verdens kanskje største ogmest omfattende sceneproduksjon, forteller Stig Aron til Opdalingen.

Teateret har plass til 2000personer og har to daglige forestillinger, fem dager i uken.

- Etter sju år og 3000 forestillinger er teateret fortsatt fullsatt nesten hverdag, sier han begestret.

Stig Aron hørte om teateret allerede høsten 2008, da de begynte leteetter skuespillere og kjørere til showet sitt. Men nåløyet for å komme seg innenfor, er eksepsjonelt smalt.

- Siden jeg hørte om dette, har det vært en drøm for meg å kunne reise hit og jobbe. Å få seg jobb her er ikke lett, for dette er utvilsomt den beste og mest prestisjefylte jobben man kan få somutøver av min sport. Her må man kunne prestere to ganger om dagen, fem dager iuken, forteller han.

Omgivelsene og produksjonen er spektakulære, og på grunn av begrenset med plass, stilles det ekstra store krav til utøverne av stuntene.

- På grunn av plassen, får jeg faktisk bare halvparten avlengden til å hente meg den farten som man vanligvis bruker på hopp avdenne størrelsen. Så bare det å utføre hoppet i seg selv krever engod del ferdigheter, sier han.

Stig Arons rolle innebærer også at han må ta saltomed motorsykkel to ganger hver dag. Men det stopper ikke der.

- I tillegg til å kjøremotorsykkel har jeg to andre roller i showet. Jeg går blant annet påstylter og opererer en stor mekanisk giraff, samt spiller en"skummel" munk, sier han.

Det er nå litt over en måned siden Stig Aron Frøseth og kjærestenreiste ned til Macau. Paret fikk en nokså turbulent start på oppholdet, noe værgudene får ta størstedelen av skylden for.

- Vi fikk en litt brå start med den kraftigsteorkanen i Hong Kong og Macau på over 50 år, men vi slapp heldigvis fra det med skrekken, er de beroligende ordene fra rennbyggen i Kina.

Frøseth forteller at de allerede sitter igjen med mange inntrykk. Han tror for eksempel folk flest knapt vil tro hvorstore og fantastiske noen av bygningene der nede er.

- Selve byen erhelt absurd. De har gått så langt som å lage en kopi av Eiffeltårnet,samt gatene i Venezia. Vi har nå kommet oss på plass i egen leilighetog har gjort oss godt kjent med Macau, samt tatt mange turer tilHong Kong, sier han.

Paret vil benytte fritiden til å bli kjent med områdene som ligger litt utenfor den spektakulære arbeidsplassen. Når de først er der nede, liksom.

- Planen er å få reist mye tilnærområdene i frihelger og ferier. Vi har blant annet Japan, Thailand og Vietnam i bakgården vår, så her skal det utforskes og prøves mye, sier Stig Aron Frøseth fra Hoelsjåren, Stamnan, Rennebu, nå Macau, Kina.