I helgen startet sesongens første mesterskap i Champéry, Sveits, der det kjempes om tittelen verdens beste mixedlag. Norges bidrag består i år av Eirin Mesloe, Ingvild Ekeli Skaga, Martin Sesaker og Wilhelm Naess, i tillegg til Vegard Mesloe som lagleder og coach. Laget vant NM mixed i april.

Etter en jevn finale mot Lag Mjøen under mesterskapet i Oppdal tidligere i år, var det Lag Skaga fra Oppdal curlingklubb som kunne juble høyest etter at finalen var over. Lagene fulgte hverandre tett fra starten av, og det måtte ekstraomgang til for å komme fram til en vinner.

- Det var helt briljant å kunne avslutte sesongen med NM-gull på hjemmebane, fortalte de til Opdalingen etter kampslutt.

Seieren i mix-NM gjorde at de nå er i Sveits for å kjempe om edelt metall i mix-VM.

De fire spillerne er en rutinert gjeng som hver for seg har mange gode resultater bak seg i både junior VM, NM junior og senior samt Norgescup. Mesterskapet består av totalt 38 lag, fordelt på fem grupper, hvor Norges gruppe består av Østerrike, Tsjekkia, Finland, Hong Kong, Israel, Sveits og Slovakia.

Pangstart på mesterskapet

Norge innledet VM med å slå Slovakia 4-6 i åpningskampen. Mot Finland i mesterskapets andre kamp, ble Norge for små, og tapte 5-2. De slo virkelig tilbake i kampen mot Tsjekkia, hvor de virkelig slo til og vant 6-2.

I dag møtte Norge Østerrike, hvor resultatet endte med en 7-5 seier til Norge. Neste kamp for curlingspillerne fra Oppdal er i morgen mot Israel. Deretter venter Hong Kong på onsdag og Sveits på torsdag.

Sluttspillet starter til helga, hvor finalen og bronsefinalen spilles førstkommende søndag.