Som journalister kan vi melde oss på en varslingstjeneste fra Norsk Telegrambyrå, eller NTB som mange kjenner dem som; det er de som sender ut nyhetsartikler til aviser over hele landet.

Man kan enkelt og greit legge inn i tjenesten hva man ønsker nyhetsvarsler om; vi i Opdalingen har blant annet lagt inn at vi vil ha beskjed om alt som har med Rennebu, Oppdal, hytter, Dovre, Trøndelag og været å gjøre, for å nevne noen nøkkelord.

Her om dagen slo nøkkelordet "vær" inn, og som regel er det da snakk om ekstremvær; rasfare, fare for flom, underkjølt regn og så videre.

Nei da, ikke denne dagen nei. NTB kunne varsle at det kunne være fare for snø i Oslo 1. mai. Det var ikke snakk om verken orkan, storm eller metervis med nedbør; bare at det kunne hende nedbøren over hovedstaden kom i "fast form" første dagen i mai.

Selv var vi ute på vakt 1. mai i Oppdal, og kunne konstatere at det både blåste og snødde. Det var skikkelig surt og hustrete, og er vi kjempeimponerte over Oppdal Juniorkorps som spilte og marsjerte av hjertens lyst, mens vindkastene danset rundt ørene på musikanter og drillkorps.

Litt snø, liksom! Kanskje oslofolket burde ta seg en tur på fjellet og se hva slags værforhold vi lever under? Ok, så begynner vel tæla å slippe taket – det ser vi jo tydelig langs Nerskogsvegen, men det ligger fortsatt snø langt ned på Almannberget, og det har kommet godt med nysnø rundt på fjelltoppene rundt oss.

Snø! Er vi heldige så slipper vi at det snør på 17. mai! Nei, her gjelder det å være positive og se lyst på det. Vel, så lenge vi faktisk kan se lyst på det; sola snur om 7 uker – vi bare nevner det. (taa)