For et par år siden ble vi i redaksjonen oppringt av en leser som hadde et knalltips i forbindelse med årets rypebestand. Det var så mye rype i fjellet kunne vedkommende fortelle, at de satt i flokker på fjøstakene på Driva.

Vi måtte dessverre skuffe leseren med at det nok ikke var snakk om ryper, men om hvite brevduer som holdt slag i grenda. En noe lattermild og kanskje litt skuffet rypejeger takket for informasjonen, og lovet i alle fall at det ikke skulle jaktes på "rypene" nede i grenda på Driva.

Nå skaper dueflokken på Driva ny interesse, denne gangen på sosiale media, rettere sagt på Facebook. Grunnen til at "fredsduene" har vært fraværende en god stund er at flokken riktignok talte 23 duer på senhøsten i fjor, men etter hyppige besøk av en hønsehauk som forvekslet dueslaget med et koldtbord, så var bestanden nede på seks stykker rundt juletider.

Hele flokken fikk husarrest, og i løpet av våren og sommeren har flokken doblet seg. Duer gjør seg best som frittflyvende, så husarresten ble opphevet, i alle fall til vinteren kommer og faren for besøk av hønsehauken stiger.

Duer som flyr fritt flyr overalt, og derfor dukker de opp litt her og litt der på Driva for tiden. De kan til og med slå seg ned ved hovedveien og gå omkring og lete etter saltkorn og småstein på veiskulderen.

Duene får både vann og duefôr der de bor til vanlig, men er man fri som fuglen så er man fri som fuglen, og skulle det nå havne noen brødsmuler på tunet når de er innom på besøk så takker de nok helt sikkert ikke nei – godbiter smaker alltid litt bedre når man er borte, er det ikke slik?