Selv om Opdalingen kommer ut to ganger i uka, og vi produserer et sted mellom 40 og 48 sider papiravis hver eneste uke så er det bare litt av det vår redaksjon og markedsavdeling produserer i løpet av syv dager. Med e-avisa, opdalingen.no og Opdalingen Pluss (for abonnenter) så er Opdalingen på god vei blitt en dagsavis.

Vi har innført prinsippet "nett først", noe som betyr at vi legger ut et sted mellom åtte og tolv nyhetssaker hver dag. Våre lesere forventer at vi skal være oppdatert på de viktigste nyhetene, og i tillegg til at aktuelle reportasjer kommer på nett med for eksempel videoer eller bildegallerier så legger vi ut alt av meninger, kommentarer og såkalte "blålysnyheter" (brann, ulykker og politi) gratis – det anser vi som en del av vårt samfunnsansvar.

Når en bonde tar opp potetene eller henter ned sauene fra fjellet så gir han ikke bort maten gratis. Når et kor arrangerer en konsert så gir de ikke bort billettene gratis. En håndverker jobber ikke overtid for at den som nyter godt av hennes fagkunnskap skal få det gratis sånn uten videre. Sånn er det også med oppdatert journalistikk, det koster penger å drive en avis, og derfor koster det også å lese en del av artiklene på nett.

En del av dem som abonnerer på Opdalingen betaler faktisk for mer enn det de får betalt for. Nei, det er ingen "innrømmelse" av noe slag, det er et faktum at mange ikke utnytter abonnementet sitt med for eksempel å lese e-avisa (som er en eksakt kopi av papiravisa) dagen før papiravisa kommer ut, de deler ikke abonnementet sitt gratis til fire i familien og de leser ikke Pluss-saker (saker som er merket med "For abonnenter") gratis på nett.

Viktige nyheter, meldinger om ulykker og brann og vedtak i kommunestyret, samt leserinnlegg og kommentarer vil fortsatt være åpen for alle, men du som er abonnent bør i tillegg utnytte og bruke det du har inkludert i abonnementet ditt.

I tiden som kommer skal vi fokusere litt ekstra på at flest mulig av våre abonnenter får alt det de betaler for; når du betaler for en middag på en restaurant så spiser du jo som regel ikke bare forretten og grønnsakene ...