Når denne utgaven av Opdalingen kommer ut er det siste dag, en siste mulighet, for å forhåndsstemme til årets stortings- og sametingsvalg. Mandag 11. september det alvor, da er det valgdag og din stemme teller mer enn noen gang.

I løpet av denne valgkampen har vi i Opdalingen møtt både Erna og Jonas men vi har også møtt Geir Arild (Sp), Kristian (Ap) og Ingvill (H), tre fra vårt distrikt som har en viss sjanse til å komme på Stortinget i neste periode.

Uansett hvem som vinner så kan vi allerede nå slå fast at denne valgkampen har vært en av de verste med tanke på rikspolitikernes budskap, kommunikasjon og taktikkerier. Det har vært viktigere å rakke ned på andre enn å markedsføre egen politikk og visjoner. For mange har det vært viktigere å "komme på lufta", noe som garantert vil føre til at lufta vil gå ut av ballongen når stemmene er talt opp etter mandagen.

Så sitter vi igjen da, mer forvirra og frustrert enn på lenge, og mange er usikre på hvem de skal stemme på. Mange av våre lokale politikere har vært flinke til å bruke lokalavisa som talerør i valgkampen, andre har vært mer slurvete. I dagens avis har vi ekstra mye leserinnlegg og annet valgkampstoff; det er vår måte å prøve å gi i alle fall de mest lokale politikerne en sjanse til å overbevise oss om at det er deres parti vi bør stemme på.

Opdalingen er en politisk uavhengig avis, så derfor kommer vi ikke med noe råd om hvem du bør stemme på. Vi oppfordrer likevel alle våre lesere til å stemme – uansett på hvem. Bruk retten din, ikke ta det for gitt at du faktisk har denne muligheten, stem på det partiet du mener er best for deg, lokalsamfunnet vårt og Norge de neste fire årene. Lukk ørene for skittkastingen, hør etter om det er noen som faktisk snakker om hva de vil gjøre og hvordan de har tenkt å gjøre det.

Om du stemmer trygt, tradisjonelt eller i trass; bli med på en dugnad for demokratiet. Godt valg!