I de 7 årene jeg har vært gruppeleder i Oppdal Senterpartiet har vi hatt en klar linje i Gjevillvassdalsaken. Etter valget ble det også tidlig klart at hvis Sp, Krf, V og Sv skulle kunne samarbeide, så måtte det være full enighet om at i denne saken var vi uenige. Vi ble enige om at akkurat i denne saken var vi uenige, men at dette ikke skulle stå i veien for et samarbeid i perioden. Vi hadde mange viktige saker der vi var enige, og som vi alle ville arbeide hardt for å realisere.

Fremstillingen om at vi forsøke å tåkelegge vårt syn ved sist valg, kan ikke tolkes som noe annet et forsøk på å undergrave det faktum at Venstre og Sv valgte å gå da det stormet som verst, til tross for at dette var avklart allerede i forhandlingen. For oss er saken også vanskelig, men vi, SP, og Krf valgte å bli stående ved roret for å føre skuta trygt i havn.

Skiløype i Gjevillvassdalen har riktignok aldri vært noen hovedsak for Senterpartiet. Vår linje i fra starten av har vært at vi ønsker en skiløype i Gjevllvassdalen, men denne skiløypen må ikke, og kan ikke gå på bekostning av alle de viktige oppgavene vi som kommune skal løse.

Vi har, og det er stadige bekreftelser på at vi vil få, svært begrenset med ressurser, og mange behov som skal løses med disse begrensede ressursene. Vår hovedoppgave som politikere er å prioritere. Vil vi bruke millioner på å ekspropriere rettigheter for å sikre ei skiløype på vei, eller skal vi bruke disse midlene på å skape gode tjenester for våre innbyggere? Vårt svar på dette spørsmålet har alltid vært; vi prioriterer våre kjerneoppgaver, og, så arbeider vi for å realisere en skiløype i Gjevillvassdalen med det som premiss.

Spørsmålet Venstre og Sv bør stille seg, og gi velgerne et ærlig svar på er: Hva er de er villig til å prioritere bort for å sikre skiløype på veien i Gjevillvassdalen? Realiteten Venstre og Sv må ta innover seg er at bruk av millioner i Gjevilvassdalen, vil føre til mindre ressurser til for eksempel bemanning i barnehage og skole, grunnbemanning på sykehjemmet, løse legekrisen, grønn omstilling, osv. Dette spørsmålet har de aldri besvart, men det er vel strengt tatt på tide at noen stiller dette spørsmålet? Så jeg gjentar: Hva ønsker Venstre og SV å prioritere bort?

Ola Husa Risan