Denne ukens felles formannskapsmøte mellom Oppdal og Rennebu viser nok en gang at våre politikere har en lang vei å gå når det gjelder profesjonalitet.

Ordfører Ola Øie og varaordfører Marit Bjerkås kan kanskje ha mange gode grunner for å være irritert og forbannet på sin kollega ordfører Kirsti Welander i Oppdal, men de vet at de hører til samme parti, eller?

Både Øie og Bjerkås har fått klar melding fra deler av bygdefolket: "Dere har gjort en så dårlig jobb at vi ønsker å skifte kommune." Klarere kan det ikke sies. Dette er et så alvorlig signal at politikerne i Rennebu burde ha gjort mye mer for å komme sine egne velgere i møte.

Arbeiderpartiet sitter i tillegg med ordførerne i begge kommunene, og det er altså verken ideologi eller partiprogrammet som setter en stopper for en mulig konstruktiv krisekommunikasjon. For helt ærlig; det at en så stor del av befolkningen ønsker å skille seg fra sin egen kommune er en politisk krise, og det hjelper ikke å sitte på gjerdet og håpe på at Fylkesmannen eller departementet skal bistå; den støtten takket Rennebu nei til da de takket nei til frieriet fra Oppdal.

Men det var ikke bare opprørte Rennebu-politikere som gjorde dagen utrivelig for ordfører Welander; hun fikk også så hatten passet fra sine egne partifeller og sitt eget formannskap. Hva er det dere holder på med? Når deres egen ordfører under et dialogmøte opplever fiendtlig skyts på bortebane da stiller man opp for ordføreren og kommunen.

Har man ikke noe å si som bygger opp under ordføreren og forhandlingslederen, ja, da holder man rett og slett kjeft; det være seg politiske partifeller eller motstandere. Hva som senere blir tatt opp på kammerset når man kommer hjem er en helt annen skål.

Det at opposisjonspolitikere angriper ordføreren i en slik sammenheng er i beste fall smålig, men at egne partifeller gjør det samme er bare bent fram lite smart og uprofesjonelt.

Når det er sagt, så kan det vel synes som om ordfører Welander har kjørt et vel hardt og ubetenksomt solospill i denne saken. Det er likevel ingen som har noen som helst grunn til å tro at hun ikke har ønsket å ivareta Oppdals interesser; noe som faktisk er jobben hennes.

Det kan godt hende at ordføreren fortjener kritikk for sin framgangsmåte; men de av politikerne fra Oppdal som falt henne i ryggen bør skjemmes. Det er heller ingen grunn til å tro at ikke velgerne legger merke til hvordan enkelte politikere velger å oppføre seg – og om ønsket var å ramme ordføreren, så skal man passe seg vel så man ikke selv pådrar seg banesår.