Når Siva SF skal rydde opp i økonomien på Krux Oppdal innovasjonssenter er det vi som har behov for de mest fleksible løsningene som må ta den største støyten!

Kontorplassen i åpent kontorlandskap tilsvarende den jeg har leid fram til i dag, øker nå ganske nøyaktig med 50% fra kr 2753,- per måned - til kr 4152,- per måned. Det er riktignok uten maks tilgang til møterom. Går jeg for den mest omfattende løsningen der må jeg i så fall ut med kr 6102,-.

En økning på knappe 122 %...

Og tro meg, det er med et blytungt hjerte jeg skal rydde ut sakene mine derfra. Det er et fantastisk bygg - med en samling herlige, entusiastiske folk. Med motivasjon til å både utvikle sin egen og andres arbeidsplasser.

Jeg er helt sikker på at alle vi som sitter der i dag, ønsker å bli værende i huset. Med 80 % utleid næringsareal (nei, det er ikke tomt og trist der) så har huset - etter korona - fått vise potensialet sitt til fulle. Ingen av oss vil ut, men nå blir kanskje flere enn meg nødt til å pakke ned skjermen, kaffekoppen og notatblokka - og ta kontoret med tilbake hjem til et rotete hjørne i stua.

Så i dag er jeg ikke sint. Men veldig, veldig skuffet over to parter:

1) SIVA: Hva er egentlig deres "purpose"? "Med formål om å legge til rette for industri og lønnsom næringsutvikling, har Siva i over 50 år investert i eiendom over hele Norge. Vi er en tålmodig eiendomsinvestor med mål om at industri, næringsliv og kompetansemiljø skal utvikles for framtidens behov" står det skrevet på nettsiden deres. Noen må forklare meg hva dette betyr i praksis, tre år etter jeg flyttet inn til kontorlokaler ingen fikk lov til å oppholde seg i - pga pandemi.

Et kontor som også den gang hadde en høyere husleie enn andre næringslokaler i Oppdal. Men fellesskapet og konseptet veide tyngre, mente jeg.

2) Oppdal Kommune: Var det for skummelt å bruke Krux Oppdal innovasjonssenter som et utgangspunkt for videre næringsutvikling - når bygget allerede var "konfliktfylt" på folkemunne her i Oppdal? Flere i kommunestyret burde kanskje sneiet innom huset litt oftere (eller satt sine bein her i det hele tatt), snakket med oss som jobber der og kjent litt på stemninga i lunsjen.

Når hyttetomtene blir færre og det tradisjonelle næringslivet i Oppdal er i endring - er det oss med godt brukt Teamsmøtekonto og fiberkabel rett i blodet dere trenger å satse på.

Takk for meg, Siva SF. Nå tøfler jeg meg hjem. Og det skal du vite - it's not me, it's you.

Silje Kristine Granum

Partner og rådgiver i Folksnakk AS