Her om dagen stakk jeg innom butikken for å kjøpe litt mat og da jeg kom til kassen hang det reklame for både Viking Lotto og Lotto ved kassen.

Det var egentlig helt greit fordi jeg bruker å spille litt lotto nå og da, kanskje kjøpe meg et Flax-lodd eller to og så videre.

Jeg ba om en femukers med Joker, men da ble det et leven uten like på spilleapparatet til Norsk Tipping, det plinga og ringte og på skjermen sto det at jeg hadde oversteget månedens spillebeløp. Ok, så hadde jeg satte en grense på 500 kroner i måneden da jeg lasta ned appen fra Norsk Tipping, men da tenkte jeg ikke på at jeg noen ganger leverer inn femukers både for Lotto og Viking Lotto i samme måned.

Dama i kassa ble nokså forlegen og jeg kjente litt på den der at det sto "spillegal" i panna på meg, men vi tok det med fatning begge to, jeg fikk levert en én-ukers uten Joker – da kom jeg akkurat innafor grensa – og så måtte jeg vente til neste måned for å spille mer. Greit nok, og bra at man kan sette sånne sperrer så pengene ikke raser ut i utide. Jeg har i etterkant økt sperregrensa slik at det går an å levere inn femukers for begge pengespillene i samme måned og er egentlig godt fornøyd med det.

Men, så kommer poenget. Det er jo greit at man med 18-årsgrense og sperregrenser jobber mot spilleavhengighet og den slags. Da blir det aldri så lite dobbeltmoralsk når jeg på fredag ettermiddag får en SMS fra Norsk Tipping om at "nå er femukerskupongen din gått ut, ikke glem å spille til helga". Og ikke for å snakke om all reklamene om lottomillionærer og den slags som møter oss i blader, aviser, radio, TV og på nettet.