Festivalansvarlig Torgun Fladby er i full gang med sommerens Matauk-festival, der mat, og spesielt mat fra fjellet står i fokus.

- 24. – 26. juni byr vi på sommer, St. Hans og smaksopplevelser, forteller Torgun.

Nytt av året er en egen "oppdalsfrokost" i festivalteltet lørdag morgen og formiddag.

- Da byr vi på gratis frokost til alle som har lyst til å stikke innom. Vi håper at mange barnefamilier tar turen innom for en fin start på lørdagen, forteller Torgun.

Fladby er spesielt glad for at distriktets bønder stiller opp, både med produkter og seg selv.

- Det er jo bøndene som lager maten vi spiser, de gjør en utrolig viktig jobb, og vi tenkte at det var på tide å dra dem fram i lyset, forklarer hun.

"Ekte" melk

- I dag er det ikke mange av oss som har smakt "ekte" melk, melk som kommer rett fra kua uten å ha vært innom meieriet. Det blir det blant annet muligheter for å få smakt på under frokosten på lørdag, avslører Torgun.

Kari Toftaker, leder for Oppdal Bondelag, forteller at bøndene er glade for at det settes fokus på dem som faktisk lager maten vår.

Positiv profilering

- Jeg oppfordrer alle de forskjellige bondeorganisasjonene å bli med, dette er en fin mulighet å profilere oss selv på en positiv måte, uttaler hun.

- Det blir flere store telt på festivalområdet foran rådhuset og kulturhuset. I et av teltene vil vi sette ekstra fokus øl, avslører Torgun.

Det har også meldt seg flere nye utstillere, og det synes jeg er ekstra spennende. Det at vi kun fokuserer på mat gjør at flere er interessert i å være med.

Les mer på matauk.com