Siden 1999 har Elin Vognild og mannen hatt hytta på Skaret. Hytta ble oppført i 1965 og de kjøpte den av bekjente fra Sandefjord.

- Vi drev i en periode kiosken på parkeringsplassen, og de som eide hytta den gangen fra Sandefjord, ble vi godt kjent med. Vi fikk beskjed om at hytta skulle selges og at de gjerne ønsket at vi kjøpte den, sier hun.

- På det tidspunktet hadde vi luftet ideen om å kjøpe en campingvogn. Men når dette tilbudet kom på bordet, kunne vi ikke si nei til det, sier Vognild.

Kort vei til hytta

Til daglig jobber hun på Eurosko, og hun forteller at hun ofte kjører til hytta etter jobb.

- Det tar jo bare 20 minutter å kjøre. Hytta har blitt mitt fristed, og jeg trives veldig godt utpå der, sier hun.

Hytta ligger på vestsiden av Skaret. Vognild forteller at det er utrolig mange fine turmuligheter i nærområdet som de benytter seg av.

På spørsmål om hvorfor det var Skaret som ble plassen, svarer Vognild at det er fordi de har god kjennskap til plassen.

- Vi har jobbet i mange år på kiosken ved parkeringsplassen. I tillegg har min mann en større tilknutning til stedet, og spesielt fra barndommen, sier hun.

Koser seg med venner og familie

Hytta er på rundt 70 kvadrat og har to soverom, bad, stue og kjøkken. I tillegg har de bygd et anneks, som gjør at de får plass til flere sengeplasser. På sommeren har de bilvei helt inn til hytta, mens på vinteren må de ta på seg ski for å gå de siste kilometerne til hytta.

- Vi har med oss både venner og familie ut på hytta. Vi har fire barn, og de er godt kjent med å være på hytta på Skaret, sier hun.

- For oss er det veldig deilig å ha hytte i nærheten, for da vet du at den kommer til å bli brukt. Det er veldig sjeldent den står tom over en lengre periode, sier hun.