Lokalprodusert mat har vært i vinden i flere år. Folk vil gjerne betale litt ekstra for å få råvarer av ypperste kvalitet. I Oppdal og Rennebu er tendensen at flere bønder ønsker å nå ut med produktene sine, ikke bare lokalt, men også regionalt og nasjonalt.

Nå skal Coop Mega Oppdal satse enda hardere på kortreist mat. Ifølge butikksjef Roger Vollan har matbutikken ved Domus aldri bugnet av så mange lokale råvarer som nå.

- Vi har hatt lokalmat i mange år, men aldri på dette nivået. Det er første gangen vi kan tilby så mye ferskt kjøtt, sier han til Opdalingen.

Selv om butikken også tar inn mange mindre produsenter, er fokuset på først og fremst på de fire store i Oppdal; mandelpotet, storfe, lam og egg.

- Det er nok de som er kapabel til å være med på en regional satsing ut til hele Trøndelag. Vi må få fram navnet Oppdal på samme måte som de har klart på Røros. Det er Oppdal stort nok til, forteller Vollan.

Tilbyr ferskt lam til påske

I år er det første gang at Coop Mega Oppdal kan tilby ferskt lam helt frem til påske.

- Det er takket været produsentene at vi klarer det. De holder dyrene lengre på gården, og slakter dem på Slakthuset Eidsmo Dullum, sier butikksjefen.

Kokk Jahn Inge Rindal og de andre ansatte i ferskvaredisken skal totalt skjære ned 50 lam før påske. Allerede er halvparten pakket og lagt ut for salg.

- Det er ekstra artig å være kokk når vi får jobbe med ferske og fine råvarer fra distriktet, forteller Rindal og smiler.

Vil markedsføre seg bredere

Kristin Tande Solberg og Olaf Solberg ved Tande Gard, Hans Bøe og Anne Ween ved Barstad, Eivind Saastad Mjøen ved Oppistun Mjøen og Nils Petter Hårstad ved Ustigard Hårstad samarbeider om satsingen på oppdalslam.

- Oppdalslam er et kvalitetsprodukt allerede, men vi vil at det skal markedsføres enda bredere, forteller de.

- Hva betyr det å kunne selge så store mengder her i matbutikken?

- Å få markedsført seg på denne måten er unikt og gir økt verdi i alle ledd, sier Kristin Tande Solberg.

Mer samarbeid kan være viktig for å nå et enda større marked i Trøndelag.

- Som Norges største sauekommune og med utmarksmulighetene vi har, skulle det bare mangle at vi satser mer, mener Tande Solberg.

I tillegg til å tilby lam har Coop Mega store mengder storfe. Arnt Tilseth er en stor leverandør av storfe. For femte uken på rad tar matbutikken inn et nytt dyr.