Tidligere i høst kunne Opdalingen fortelle at Johnny Johansen i Vangslia Drift starter opp ny restaurant i de gamle lokalene til Peppes Pizza ved NOR-bygget i Oppdal sentrum. Etter en navnekonkurranse ble det også raskt klart at restauranten skal hete 62º NOR.

Tirsdag kveld inviterer de til stor åpningsfest. Opdalingen tok turen innom bare timer før de første gjestene kommer.

– Det er kjempespennende. Det er mye armer og bein før vi åpner dørene, men jeg tror vi har alt på stell, forteller daglig leder Johnny Johansen

Alle mann på jobb

I alt ti personer er i sving på åpningsdagen. Fire personer på kjøkkenet, fem servitører og en person i oppvasken. Johansen er utdannet kokk og skal selv stå på kjøkkenet.

– Vi kommer til å være bra bemannet de første dagene for å gå oss til, sier han.

– Hva tror du folk vil legge mest merke til når de kommer inn i lokalene?

– Dekorasjonene og at det har blitt lysere og mer åpent. Rett og slett et hyggeligere lokale, forteller Johansen.

På menyen kan restauranten friste med alt fra pizza, limousinburgere, salater, and og reins-dyr.

– Det skal ikke bare være et high-end spisested. Ved å ikke bare servere pizza tilbyr vi et bredere tilbud. Vi skal også bruke lokale råvarer i mye av det vi serverer, forklarer han.

50 personer har bestilt bord

De første gjestene får servert et glass med musserende vin og en forrett, som denne kvelden er ulike versjoner av rakfisk, blant annet sushi.

– 50 personer har bestilt bord til åpningsdagen. I tillegg har flere ringt og vært nysgjerrige. Får vi 75 gjester er vi storfornøyd, smiler Johansen.

Mye forberedelser har blitt gjort før åpningen av den helt nye restauranten.

– Det har vært en lang prosess. Vi har i lengre tid vært nesten klar for åpning, men så skjer det bestandig noe de siste par dagene. Varene som skulle komme forrige uke kom for to timer siden. Vi rodde det heldigvis i land, forteller han.

Se bildeserie øverst i artikkelen!